Surovi Božić u kući Inzagija, hoće li brat smijeniti brata?!

Derbi koji bi mogao nekome da presedne. . .  Brat protiv brata, Simone i Filipo Inzagi igraju za bodove! Neće samo Englezi igrati na Boksing dej. Lopta će se kotrljati i u Italiji gde se igra 18. kolo Serije A.

Fudbal 26.12.2018 | 09:45
Surovi Božić u kući Inzagija, hoće li brat smijeniti brata?!
Možda najviše pažnje privlači večernji derbi između Intera i Napolija, ali pre toga biće još jedan interesantan duel, između Bolonje i Lacija.

Pre svega zbog toga što će to biti sudar dva brata trenera, Filipa sa jedne (Bolonja) i Simonea, koji vodi ekipu Lacija.

"Priznajem, biće to neobična utakmica, u kojoj će, svakako, biti prisutne velike emocije, posebno za članove naše porodice koji nas vole obojicu. Biće dobar osećaj igrati protiv brata, ali neprijatan za porodicu i posebno za decu koja će biti na stadionu. Šta drugo da kažem, neka najbolji pobedi, možda zvuči čudno, ali čim lopta krene sa centra obojica ćemo raditi naš posao, bez ličnih emocija", izjavio je Filipo Inzagi.

Bolonja je bez pobede punih deset utakmica i na njemu će svakako biti veći pritisak da pobedi, jer je tim ugroožen i nalazi se na 18. mestu. Laciju ide bolje, nalaze se pri vrhu, tačnije na četvrtom mestu.

Simone Inzagi kaže da im ovo neće biti prvi okršaj, jer su i kao igrači igrali jedan protiv drugog.

"Čestitali smo jedan drugom Božić, čuli smo se. Kao fudbaleri igrali smo jedan protiv drugog, ali ovo sada je mnogo drugačije. Znam šta da očekujem od meča, Bolonja se bori za opstanak. Moj brat zna kako da uvede njihov brod u sigurnu luku, ne brinem za njega", poručio je Simone Inzagi.

Iako su rođena braća, Pipo i Simone Inzagi, nisu proveli ovaj Božić zajedno s porodicom. Danas će morati da se vide kada se budu susreli Bolonja i Lacio negde oko 15 časova. Poklone razmeniti neće jer u ovakvim utakmicama nema prijateljstva, a teže je onom slavnijem, Filipu, koji se očajnički bori da sačuva posao na Renato Dalari. Biće ovo i prvi trenerski okršaj čuvene braće, a pre toga kao igrači igrali su sedam puta jedan protiv drugog.

Ako ne računamo Kup meč sa Krotoneom na svom terenu i pobedu od 3:0, Bolonja nije slavila već deset utakmica u Seriji A. Loša serija rezultata dovela ju je na 18. poziciju i ivicu ispadanja u Seriju B, a logično je da se zbog toga najviše drma klupa Pipu Inzagiju, kojem će rođeni mlađi brat sutra probati da još više oteža posao i možda mu čak i pobedom lično potpiše ostavku.

"Biće to čudna utakmica, a sigurno će nositi sa sobom i velike emocije, posebno za članove naše porodice koji nas vole obojicu. Biće dobar osećaj igrati protiv brata, ne verujem da će biti prijatan za porodicu i posebno za decu koja će biti na stadionu. Neka najbolji pobedi, možda zvuči čudno, ali čim lopta krene sa centra obojica ćemo raditi naš posao, bez ličnih emocija", rekao je Pipo Inzagi.

Simone u poslednje vreme lakše diše, posle pobede nad Kaljarijem od 3:1 Lacio je četvrti pa mirno putuje u Bolonju.

"Biće to posebno zanimljiv meč za naše roditelje. Kao fudbaleri igrali smo jedan protiv drugog, ali ovo je mnogo drugačije. Čestitali smo jedan drugom Božić telefonom danas. Znam šta nas očekuje, organiozovana Bolonja koja se bori za opstanak. Moj brat zna kako da uvede njihov brod u sigurnu luku, ne brinem se za njega", rekao je Simone Inzagi.

Na posletku oglasio i otac Đankarlo, koji je odlučio ipak da prisustvuje utakmici iako to prvobitno nije želeo.

"Ovo je prvi Božić da nismo večerali zajedno kao porodica. Čudno se osećam. Žao mi je, iskreno, ali takav je posao. Tako smo Marina (majka) i ja ove večeri sami. Idem sutra na utakmicu. Nisam želeo, ali su me ubedili. Neću navijati ni za koga. Nemam srca. Žao mi je jer je obojici preko potrebna pobeda. Filipo me je ubedio da dođem, rekao mi da je ovo prva možda i jedina utakmica njih dvojice kao trenera u istoriji. Biće mi teško, oni su stvarno vezani, čak za novu godinu idu istim avionom na Maldive, jedino će ostati u različitim selima", ispričao je Đankarlo Inzagi.

Kako bilo, očekuje nas vrlo zanimljiva utakmica danas na Dalari. Okršaj između Bolonje i Lacija počinje u 15 časova, pa ko preživi... 

Serija A, 18. kolo

sreda

12.30 Frozinone - Milan
15.00 Atalanta - Juventus
15.00 Bolonja - Lacio
15.00 Fiorentina - Parma
15.00 Kaljari - Đenova
15.00 Sampdorija - Kjevo
18.00 Roma - Sasuolo
18.00 SPAL - Udineze
18.00 Torino - Empoli
20.30 Inter - Napoli

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar