Јанис је незадржив, Милвоки славио и у Њујорку!

Лако је Милвокију када у својим редовима има Јаниса Адетокумба. Он је блистао и на гостовању Бакса у Њујорку и победи од 109:95.  Јанис улепшао Божић навијачима Милвокија! Бакси се у Њујорку вратили на победнички пут.

Кошарка 26.12.2018 | 08:45
Јанис је незадржив, Милвоки славио и у Њујорку!
Јанис није био "дарежљив" према противницима, иако је Божић, натрпао је кош Њуорка постигавши 30 поена, што је нешто више од његовог овосезонског просека од 26.2 поена по мечу.

Томе је додао 14 скокова комплетирајући тако дабл-дабл учинак, а имао је и три скока и четири украдене лопте, довољно да буде нерешива енигма за екипу Њујорка.

Кошаркаш Милвокија је пре неколико недеља, после оркшаја са Њујорчанима, имао окршај на терену са Мариом Хезоњом. Тада је обећао да "ће му се осветити и да ће добити шта је заслужио", али Хезоња је могао да буде миран јер је цео меч преседео на клупи.

Што се тиче Њујорка, они су наставили ужасну децембарску серију. Имају свега две победе у 12 утакмица, ово им је био пети узастопни неуспех и није чудо што су претпоследњи на табели Истока са свега девет победа у сезони.

С друге стране, Баксима је ово била осма победа у децембру, а успели су да се брзо опораве после пораза пре два дана од Мајамија.

Оба тима нису имали добар шут на старту меча, али како је време пролазило, тако је Милвоки био све сигурнији, посебно у другом полувремену, или прецизније у трећој четвртини која је била кључ. Добили су је резултатом 36:22, на крају ралике ја била управо 14 поена.

У тиму Милвокија, осим Адетокумба, истакао се и Брук Лопез са 20 поена, Малколм Брогдон је постигао 17, Тон Мејкер 12, а Ерик Бледсоу 11 поена уз шест скокова и пет асистенција.

Код Никса, најбољи је био Кевин Нокс са 21 поеном, Тим Хардавеј ЈР и Ноа Вонлех су постигли по 14, а Енес Кантер 12.



У одличном расположењу прославиће навијачи Милвокија овогодишњи католички Божић. Њихови љубимци славили су у Њујорку 109:95 и вратили се на победничку пут после пораза од Мајамија, којим је прекинут успешан низ од четири утакмице.

За 23. победу другоплсираног тима на табели Источне конференције (23-10) најзаслужнији био је Јанис Адетокунбо. Репрезентативац Грчке меч је завршио са 30 поена, 14 скокова, 4 украдене лопте, 3 асистенције и 2 блокаде.

"Баксима" је ово била прва победа на Божић још од 1977. године, што додатно даје на значају учинку сјајног крила.

Поред Адетокунба, ефикасни у гостујућем тиму били су Брук Лопез са 20 и Малколм Брогдон са 17 поена.

"Никсе" је предводио Кевин Нокс са 21 поеном, 6 скокова и 3 асистенције, а Тим Хардавеј Јуниор је уписао "дабл-дабл" (14п, 10ск).

Њујорку је ово био пети узастопни пораз, за укупан учинак у досадашњем току сезоне 9-26 и претпоследње место на Истоку.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар