Janis je nezadrživ, Milvoki slavio i u Njujorku!

Lako je Milvokiju kada u svojim redovima ima Janisa Adetokumba. On je blistao i na gostovanju Baksa u Njujorku i pobedi od 109:95.  Janis ulepšao Božić navijačima Milvokija! Baksi se u Njujorku vratili na pobednički put.

Košarka 26.12.2018 | 08:45
Janis je nezadrživ, Milvoki slavio i u Njujorku!
Janis nije bio "darežljiv" prema protivnicima, iako je Božić, natrpao je koš Njuorka postigavši 30 poena, što je nešto više od njegovog ovosezonskog proseka od 26.2 poena po meču.

Tome je dodao 14 skokova kompletirajući tako dabl-dabl učinak, a imao je i tri skoka i četiri ukradene lopte, dovoljno da bude nerešiva enigma za ekipu Njujorka.

Košarkaš Milvokija je pre nekoliko nedelja, posle orkšaja sa Njujorčanima, imao okršaj na terenu sa Mariom Hezonjom. Tada je obećao da "će mu se osvetiti i da će dobiti šta je zaslužio", ali Hezonja je mogao da bude miran jer je ceo meč presedeo na klupi.

Što se tiče Njujorka, oni su nastavili užasnu decembarsku seriju. Imaju svega dve pobede u 12 utakmica, ovo im je bio peti uzastopni neuspeh i nije čudo što su pretposlednji na tabeli Istoka sa svega devet pobeda u sezoni.

S druge strane, Baksima je ovo bila osma pobeda u decembru, a uspeli su da se brzo oporave posle poraza pre dva dana od Majamija.

Oba tima nisu imali dobar šut na startu meča, ali kako je vreme prolazilo, tako je Milvoki bio sve sigurniji, posebno u drugom poluvremenu, ili preciznije u trećoj četvrtini koja je bila ključ. Dobili su je rezultatom 36:22, na kraju ralike ja bila upravo 14 poena.

U timu Milvokija, osim Adetokumba, istakao se i Bruk Lopez sa 20 poena, Malkolm Brogdon je postigao 17, Ton Mejker 12, a Erik Bledsou 11 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Kod Niksa, najbolji je bio Kevin Noks sa 21 poenom, Tim Hardavej JR i Noa Vonleh su postigli po 14, a Enes Kanter 12.



U odličnom raspoloženju proslaviće navijači Milvokija ovogodišnji katolički Božić. Njihovi ljubimci slavili su u Njujorku 109:95 i vratili se na pobedničku put posle poraza od Majamija, kojim je prekinut uspešan niz od četiri utakmice.

Za 23. pobedu drugoplsiranog tima na tabeli Istočne konferencije (23-10) najzaslužniji bio je Janis Adetokunbo. Reprezentativac Grčke meč je završio sa 30 poena, 14 skokova, 4 ukradene lopte, 3 asistencije i 2 blokade.

"Baksima" je ovo bila prva pobeda na Božić još od 1977. godine, što dodatno daje na značaju učinku sjajnog krila.

Pored Adetokunba, efikasni u gostujućem timu bili su Bruk Lopez sa 20 i Malkolm Brogdon sa 17 poena.

"Nikse" je predvodio Kevin Noks sa 21 poenom, 6 skokova i 3 asistencije, a Tim Hardavej Junior je upisao "dabl-dabl" (14p, 10sk).

Njujorku je ovo bio peti uzastopni poraz, za ukupan učinak u dosadašnjem toku sezone 9-26 i pretposlednje mesto na Istoku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar