Побједа над Новаком ми је највећа у животу!

Овогодишње финале мастерса у Паризу означило је прекретницу у каријери младог руског аса, Карена Хачанова, чега је и сам свестан.

Тенис 28.12.2018 | 12:30
Побједа над Новаком ми је највећа у животу!
Снажни Московљанин, Карен Хачанов у минулој тениској сезони коначно је оставио видан траг и стигао на праг Топ 10 играча на АТП лествици.

Врхунац 2018, али и целе каријере му је освајање матерса у Паризу када је у финалу неочекивано савладао захукталог, али тада већ прилично уморног Новака Ђоковића. Тренутно 11. рекет света, поново ће се наћи очи у очи са нашим асом, и то у петак у полуфиналу позивног турнира у Абу Дабију након што је јуче савладао Доминика Тима, свестан је да је то париско новембарско вече најважније у његовој каријери.

"То је највећи успех, највећа титула у мојој каријери. Победио сам четири играча из Топ 10 да бих стигао до те титуле! Поносан сам на то, а посебно сам поносан што сам славио у финалу против првог на свету.", јасан је 22-годишњак, "Дивно је што могу да се одмеравам са њим, али и против Федерера, Надала, Марија, Дел Потра... Када сам био мали гледао сам бих на телевизији, идеализовао их и сањао да играм са њима и да се такмичим на највишем нивоу, тако да је победа над Новак заиста невероватна ствар".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар