Pobjeda nad Novakom mi je najveća u životu!

Ovogodišnje finale mastersa u Parizu označilo je prekretnicu u karijeri mladog ruskog asa, Karena Hačanova, čega je i sam svestan.

Tenis 28.12.2018 | 12:30
Pobjeda nad Novakom mi je najveća u životu!
Snažni Moskovljanin, Karen Hačanov u minuloj teniskoj sezoni konačno je ostavio vidan trag i stigao na prag Top 10 igrača na ATP lestvici.

Vrhunac 2018, ali i cele karijere mu je osvajanje matersa u Parizu kada je u finalu neočekivano savladao zahuktalog, ali tada već prilično umornog Novaka Đokovića. Trenutno 11. reket sveta, ponovo će se naći oči u oči sa našim asom, i to u petak u polufinalu pozivnog turnira u Abu Dabiju nakon što je juče savladao Dominika Tima, svestan je da je to parisko novembarsko veče najvažnije u njegovoj karijeri.

"To je najveći uspeh, najveća titula u mojoj karijeri. Pobedio sam četiri igrača iz Top 10 da bih stigao do te titule! Ponosan sam na to, a posebno sam ponosan što sam slavio u finalu protiv prvog na svetu.", jasan je 22-godišnjak, "Divno je što mogu da se odmeravam sa njim, ali i protiv Federera, Nadala, Marija, Del Potra... Kada sam bio mali gledao sam bih na televiziji, idealizovao ih i sanjao da igram sa njima i da se takmičim na najvišem nivou, tako da je pobeda nad Novak zaista neverovatna stvar".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar