Партизанов трећи покушај: Уведите ВАР због поштења!

Уведите ВАР и покажите да судије не помажу вечитима! Црно-бели институционалним путем инсистирају да се видео технологија примени на суперлигашке, а по могућству и прволигашке мечеве.

Фудбал 25.12.2018 | 21:15
Партизанов трећи покушај: Уведите ВАР због поштења!
Партизан је истрајан у намери да се ВАР технологија уведе у овдашњи фудбал. Претходна два покушаја црно-белих нису уродила плодом, међутим, у Хумској су упорни.

О томе сведочи чињеница да су данас послали нови допис на адресе Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге, у коме потанко образлажу због чега би систем који постоји у Немачкој, Италији, Француској, Шпанији, Португалији, а од фебруара ће заживети и у Лиги шампиона, био користан и за српски фудбал.

Претходне иницијативе, поднете у априлу и августу, на Скупштинама Заједнице клубова Супер и Прве лиге, одбијне су. На Топчидерском брду се надају да ће из трећег покушаја имати више среће, међутим, ако се буде пратио глас Зорана Петровића, председника Судијске комисије ФСС, од тог посла неће бити ништа. Бар не скорије.

„Партизан се овим путем обраћа Фудбалском савезу Србије и упућује званичну иницијативу ФСС и Заједници фудбалских клубова Суперлиге и Прве лиге Србије да се, по узору на највеће европске лиге, уведе ВАР технологија на свим утакмицама Суперлиге, а по могућности и Прве лиге Србије.

Сматрамо да би се прихватањем ове иницијативе стало на пут константним неодговорним изјавама појединаца у српском фудбалу о наводној нерегуларности такимичења у Суперлиги. Свеукупна атмосфера која је створена не приличи ниједном актеру домаћег првенства. Држимо да је ова иницијатива најбоља брана даљем продубљавању непотребне размене аргумената између учесника клубова Суперлиге.

Евентуалне примедбе о додатним трошковима такве одлуке би деловале лицемерно у поређењу са чињеницом да би први пут добили потпуно регуларно такмичење и укинули перцепцију јавности да фудбалске судије систематски суде против мањих клубова, а у интетресу два наша највећа клуба.

Партизану таква перцепција није потребна и овом иницијативим желимо да дамо допринос потпуној регуларности такмичења и заштитимо интерес свих актера у Суперлиги Србије“, пише у допису црно-белих испод којег се потписао генерални директор Милош Вазура.

Подсетимо, у понедељак је најављено да ће се од сезоне 2019/2020 ВАР користити у првенству Хрватске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар