Partizanov treći pokušaj: Uvedite VAR zbog poštenja!

Uvedite VAR i pokažite da sudije ne pomažu večitima! Crno-beli institucionalnim putem insistiraju da se video tehnologija primeni na superligaške, a po mogućstvu i prvoligaške mečeve.

Fudbal 25.12.2018 | 21:15
Partizanov treći pokušaj: Uvedite VAR zbog poštenja!
Partizan je istrajan u nameri da se VAR tehnologija uvede u ovdašnji fudbal. Prethodna dva pokušaja crno-belih nisu urodila plodom, međutim, u Humskoj su uporni.

O tome svedoči činjenica da su danas poslali novi dopis na adrese Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige, u kome potanko obrazlažu zbog čega bi sistem koji postoji u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Portugaliji, a od februara će zaživeti i u Ligi šampiona, bio koristan i za srpski fudbal.

Prethodne inicijative, podnete u aprilu i avgustu, na Skupštinama Zajednice klubova Super i Prve lige, odbijne su. Na Topčiderskom brdu se nadaju da će iz trećeg pokušaja imati više sreće, međutim, ako se bude pratio glas Zorana Petrovića, predsednika Sudijske komisije FSS, od tog posla neće biti ništa. Bar ne skorije.

„Partizan se ovim putem obraća Fudbalskom savezu Srbije i upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Superlige, a po mogućnosti i Prve lige Srbije.

Smatramo da bi se prihvatanjem ove inicijative stalo na put konstantnim neodgovornim izjavama pojedinaca u srpskom fudbalu o navodnoj neregularnosti takimičenja u Superligi. Sveukupna atmosfera koja je stvorena ne priliči nijednom akteru domaćeg prvenstva. Držimo da je ova inicijativa najbolja brana daljem produbljavanju nepotrebne razmene argumenata između učesnika klubova Superlige.

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi prvi put dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistematski sude protiv manjih klubova, a u intetresu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativim želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije“, piše u dopisu crno-belih ispod kojeg se potpisao generalni direktor Miloš Vazura.

Podsetimo, u ponedeljak je najavljeno da će se od sezone 2019/2020 VAR koristiti u prvenstvu Hrvatske.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar