Солскјер: Нападачка игра је синоним за Јунајтед!

Бункер, "паркиран аутобус", тим у дефанзиви, заборавите све то. Оле Гунар Солскјер комплетно мења игру Манчестер јунајтеда, типичну за еру Жозеа Муриња.

Фудбал 25.12.2018 | 20:15
Солскјер: Нападачка игра је синоним за Јунајтед!
Јунајтед је на премијери Норвежанина у Кардифу постигао пет голова, први пут од одласка Алекса Фергусона и жеља свих у клубу је да тим игра како је све и навикао.

Годинама је Манчестер јунајтед био синоним за атрактиван, нападачки фудбал и оно што је Солскјер најавио је да ће тежити томе да тим поново игра на тај начин.

"Нападачка филозофија је нешто што је укорењено у Манчестер јунајтеду. То је традиција, то је нешто како желимо да играмо. Меч у кардифу био је пример шта желимо. Када смо постигли гол, причали смо како да дамо и други. Када смо дали други, желели смо и трећи. То је природно за овај клуб. Неће се увек дешавати да креирамо тако много прилика као што је било против Кардифа, али морамо томе тежити. Са брзином коју имамо у маневру, сумњам да ико жели да Рашфорд, Марсијал, Лингард и Погба јуришају ка њима", рекао је Солскјер.

То што је екипа победила са 5:1 можда значи да је лествица подигнута високо, али Солскјер не брине.

"Играчи постављају летвицу. Сви они имају високе стандарде. Није да су против Кардифа превазишли своје могућности, сигуран сам да могу и боље", додао је Оле.

Повратак на "Олт Трафорд" у новој улози биће посебно емотиван за Норвежанина, који је одувек био миљеник навијача "црвених ђавола". Јунајтед је имао променљиву форму код куће ове сезоне и Солскјер каже да је жеља свих да играчи опет уживају у игри и створе такву атмосферу да противници играју са страхом.

"Надам се само да ћу у наредних пет месеци урадити довољно добар посао да и даље певају песме о мени. Остало долази са тим када потпишете за Манчестер јунајтед. Знате да ћете играти пред најбољим навијачима на свету. Срећан сам и радујем се што ћемо играти на Боксинг деј", закључио је привремени менаџер Манчестер јунајтеда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар