Solskjer: Napadačka igra je sinonim za Junajted!

Bunker, "parkiran autobus", tim u defanzivi, zaboravite sve to. Ole Gunar Solskjer kompletno menja igru Mančester junajteda, tipičnu za eru Žozea Murinja.

Fudbal 25.12.2018 | 20:15
Solskjer: Napadačka igra je sinonim za Junajted!
Junajted je na premijeri Norvežanina u Kardifu postigao pet golova, prvi put od odlaska Aleksa Fergusona i želja svih u klubu je da tim igra kako je sve i navikao.

Godinama je Mančester junajted bio sinonim za atraktivan, napadački fudbal i ono što je Solskjer najavio je da će težiti tome da tim ponovo igra na taj način.

"Napadačka filozofija je nešto što je ukorenjeno u Mančester junajtedu. To je tradicija, to je nešto kako želimo da igramo. Meč u kardifu bio je primer šta želimo. Kada smo postigli gol, pričali smo kako da damo i drugi. Kada smo dali drugi, želeli smo i treći. To je prirodno za ovaj klub. Neće se uvek dešavati da kreiramo tako mnogo prilika kao što je bilo protiv Kardifa, ali moramo tome težiti. Sa brzinom koju imamo u manevru, sumnjam da iko želi da Rašford, Marsijal, Lingard i Pogba jurišaju ka njima", rekao je Solskjer.

To što je ekipa pobedila sa 5:1 možda znači da je lestvica podignuta visoko, ali Solskjer ne brine.

"Igrači postavljaju letvicu. Svi oni imaju visoke standarde. Nije da su protiv Kardifa prevazišli svoje mogućnosti, siguran sam da mogu i bolje", dodao je Ole.

Povratak na "Olt Traford" u novoj ulozi biće posebno emotivan za Norvežanina, koji je oduvek bio miljenik navijača "crvenih đavola". Junajted je imao promenljivu formu kod kuće ove sezone i Solskjer kaže da je želja svih da igrači opet uživaju u igri i stvore takvu atmosferu da protivnici igraju sa strahom.

"Nadam se samo da ću u narednih pet meseci uraditi dovoljno dobar posao da i dalje pevaju pesme o meni. Ostalo dolazi sa tim kada potpišete za Mančester junajted. Znate da ćete igrati pred najboljim navijačima na svetu. Srećan sam i radujem se što ćemo igrati na Boksing dej", zaključio je privremeni menadžer Mančester junajteda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar