Надал: Новак је био одличан, није ме изненадио!

Други тенисер света, Шпанац Рафаел Надал изјавио је да спреман улази у почетак нове сезоне.

Тенис 26.12.2018 | 08:30
Надал: Новак је био одличан, није ме изненадио!
Он ће од 27. до 29. децембра играти на "Мубадала тениском шампионату" у Абу Дабију, егзибицији на којој ће бити и Новак Ђоковић, Доминик Тим, Хјеон Чунг, Кевин Андерсон и Карен Качанов.

"Ствари иду у правом смеру, радим све што је нормално како би се што пре вратио у форму и у овом моменту важно ми је да имам добру предсзону, како би био спреман за старт", изјавио је Надал за "Гулф неwс".

Њему ће према свим прогнозама главни ривал у наредној сезони бити Новак Ђоковић који жели да у Мелбурну стигне до 15. Гренд слем трофеја.

"Новак је има изванредан други део сезоне, посебно од Вимблдона. Није то било велико изненађење за мене, мада има и оних који су мислили да ће бити другачије", признао је победник егзибиције у Абу Дабију 2010, 2011. и 2016. (два пута).

Током каријере Надалу се неколико пута дешавало да не може да игра по неколико месеци али увек је успевао да се врати и остане на врху.

"Обожавам такмичење, посебно на највећим турнирима сезоне. То ми даје мотив да истрајем. Мислим да је та воља за такмичењем оно што мотивише и све људе око мене", каже Надал, којем ће први турнир за поене бити у Бризбејну.

Шпански тенисер је одлучио и да у наредној сезони смањи број такмичења како би се што боље опоравио и био у форми за најважнија такмичења. Абу Даби ће бити идеална прилика да види где се тренутно налази и на чему још треба да ради.

"Мубадала шампионат је увек био важан за мене, јер је то најбољи начин да се припремим за сезону у Аустралији", изјавио је Рафа.

Његов први меч на овој егзибицији је полуфинале у којем ће се састати са бољим из дуела Кевина Андерсона и Хјеона Чунга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар