Nadal: Novak je bio odličan, nije me iznenadio!

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal izjavio je da spreman ulazi u početak nove sezone.

Tenis 26.12.2018 | 08:30
Nadal: Novak je bio odličan, nije me iznenadio!
On će od 27. do 29. decembra igrati na "Mubadala teniskom šampionatu" u Abu Dabiju, egzibiciji na kojoj će biti i Novak Đoković, Dominik Tim, Hjeon Čung, Kevin Anderson i Karen Kačanov.

"Stvari idu u pravom smeru, radim sve što je normalno kako bi se što pre vratio u formu i u ovom momentu važno mi je da imam dobru predszonu, kako bi bio spreman za start", izjavio je Nadal za "Gulf news".

Njemu će prema svim prognozama glavni rival u narednoj sezoni biti Novak Đoković koji želi da u Melburnu stigne do 15. Grend slem trofeja.

"Novak je ima izvanredan drugi deo sezone, posebno od Vimbldona. Nije to bilo veliko iznenađenje za mene, mada ima i onih koji su mislili da će biti drugačije", priznao je pobednik egzibicije u Abu Dabiju 2010, 2011. i 2016. (dva puta).

Tokom karijere Nadalu se nekoliko puta dešavalo da ne može da igra po nekoliko meseci ali uvek je uspevao da se vrati i ostane na vrhu.

"Obožavam takmičenje, posebno na najvećim turnirima sezone. To mi daje motiv da istrajem. Mislim da je ta volja za takmičenjem ono što motiviše i sve ljude oko mene", kaže Nadal, kojem će prvi turnir za poene biti u Brizbejnu.

Španski teniser je odlučio i da u narednoj sezoni smanji broj takmičenja kako bi se što bolje oporavio i bio u formi za najvažnija takmičenja. Abu Dabi će biti idealna prilika da vidi gde se trenutno nalazi i na čemu još treba da radi.

"Mubadala šampionat je uvek bio važan za mene, jer je to najbolji način da se pripremim za sezonu u Australiji", izjavio je Rafa.

Njegov prvi meč na ovoj egzibiciji je polufinale u kojem će se sastati sa boljim iz duela Kevina Andersona i Hjeona Čunga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar