Јанковић: Трансфер? Не знам...

Ако ме неко гледао повреда то није пореметила.  Фудбалер Партизана, Марко Јанковић, очекује да се врати на терен за шест недеља након операције у Немачкој.

Фудбал 31.12.2018 | 12:15
Јанковић: Трансфер? Не знам...
Црногорски репрезентативац је после вишенедељних проблема са трбушним зидом које није успело да реши мировање морао да буде подвргнут хируршком захвату.

"Операција је одавно била потребна, играо сам под ињекцијама. То је повреда која захтева мировање, а ја сам играо са мало или нимало тренинга у току радне недеље. Покушао сам да да мировањем и вежбама поправим ситуацију, али нисам успео. Оперисан сам у Минхену и сада предстоји опоравак. Већ ми је боље, за неколико дана скидан конце, онда идем корак по корак", рекао је Јанковић у разговору за "Вијести".

Јанковић ће пропустити припреме Партизана, али ће бити спреман пре почетка другог дела сезоне, уколико остане у Хумској.

"Требало би да будем спреман за шест недеља. Трансфер? Видећемо, не верујем да би повреда могла нешто да поремети ако ме је неко пратио и задовољан је оним што је видео. Операција коју сам имао није опасна, много играча је у последње време прошло кроз то и успешно су се вратили на терен".

Партизан има врло лошу јесен након које заостаје чак 15 бодова за Црвеном звездом, а још у августу је елиминисан из Европе.

"Нико није задовољан позицијом на којој се тренутно налазимо. Прошао сам све категорије Партизана и знам шта се у Хумској тражи, да се признаје само прво место. Морамо да се поправимо јер смо и те како и ми "заслужни" што смо ту где јесмо. Својим партијама сам делимично задовољан јер када не иде клубу, онда је све другачије. Имао сам доста добрих утакмица, али увек може боље", додаје 23-годишњи Цетињанин.

Децембар без Марка Јанковића. Од 12 планираних и очекиваних, узео је Партизан „само“ осам бодова, између осталог због одуства црногорског репрезентативца са терена, услед обновљене повреде мишића трбушног зида. Нема гаранција да би са „десетком“ црно-белих резултати били повољнији, али је утисак да је недостајало креације, баш на гостовању у Лучанима и(ли) завршном мечу 2018. против Мачве, кад је ремијима Парни ваљак направио још већи заостатак за Црвеном звездом и Радничким.

У међувремену, офанзивни везни је оперисан у Минхену и за четири седмице би требало да се врати у тренажни процес, међутим, извесно ће пропустити почетак зимских припрема.

„Операција је одавно била потребна, играо сам под ињекцијама. Повреда захтева мировање, а играо сам са мало или нимало тренинга у току седмице. Покушао сам да да мировањем и вежбама поправим ситуацију, али нисам успео. Оперисан сам и сад предстоји опоравак. Већ ми је боље, за неколико дана скидам конце, а онда корак по корак „Требало би да будем спреман за шест седмица“, описао јеЈанковић у разговору за подгоричке Вијести.

У међувремену није искључено да се отисне ван граница Србије. Поготово што су му после једне титуле и два купа са Партизаном потребни нови изазови, о чему је причао летос, кад га је од трансфера одвојила повреда задње ложе зарађена током првог сусрета са Бешикташем.

„Не верујем да би, овога пута, повреда могла нешто да поремети, ако ме је неко пратио и задовољан је оним што је видео. Операција није опасна, много играча је у последње време прошло кроз сличан процес и успешно се вратило на терен. Нисам много размишљао о томе где бих могао да наставим каријеру. Сад само желим да се што пре опоравим и вратим на терен. Када дође вријеме да се размишља о томе, лако ћу одлучити“.

Уколико остане под палицом Зорана Мирковића биће, заједно са саиграчима, у обавези да макар смањи разлику у односу на две првопласиране екипе и допринесе евентуалној одбрани Купа Србије.

„Нико није задовољан позицијом на којој се налазимо. Прошао сам све категорије Партизана, знам шта се у Хумској тражи, да се признаје само прво место. Морамо да се поправимо, јер смо и те како и ми „заслужни“ што смо ту где смо. Својим партијама сам делимично задовољан, мада кад не иде екипи, онда је све другачије. Имао сам доста добрих утакмица, али увек може боље“.

Као што је у Хумској било и црно и бело, тако је последњих неколико месеци играла и репрезентација Црне Горе.

„Више пута је речено, велики број утакмица смо одиграли ослабљени. То је битно утицало на пласман. Да смо имали Јоветић и Савића друга би прича била, питање је како би се Лига нација завршила. Ово није покушај да се правдамо, већ чињенице. Екипа је богатија за још једно искуство, ваљда смо нешто из свега научили“.

Можда се све промени у квалификацијама за ЕУРО 2020. На том путу ривали Соколова су Енглеска, Чешка, Бугарска и Косово.

„Све репрезентације имају циљ да се пласирају на Европско првенство. Имамо чему да се надамо, али предуслов је да будемо здрави и спремни“.

ТУМБА ИМА ПРАВО ДА СЕ ЉУТИ

У интервјуу Вијестима, дотакао се Марко Јанковић и грдње селектора Љубише Тумбаковића по окончању сусрета са Румунијом, у завршном колу Лиге нација, кад при резултати 0:1 у Подгорици није искористио једанаестерац.

„После меча сам био на допинг контроли и те ноћи се нисам ни са ким видео. Нисмо се ни чули. Селектор има право да се љути, а ја нисам неко ко се правда. Увек сам спреман на добронамерну критику људи који познају фудбал. То је део напредовања. У сваком тренутку, и када ме хвале и кад критикују, знам колико могу и колико вредим“, додао је првотимац Партизана

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар