Janković: Transfer? Ne znam...

Ako me neko gledao povreda to nije poremetila.  Fudbaler Partizana, Marko Janković, očekuje da se vrati na teren za šest nedelja nakon operacije u Nemačkoj.

Fudbal 31.12.2018 | 12:15
Janković: Transfer? Ne znam...
Crnogorski reprezentativac je posle višenedeljnih problema sa trbušnim zidom koje nije uspelo da reši mirovanje morao da bude podvrgnut hirurškom zahvatu.

"Operacija je odavno bila potrebna, igrao sam pod injekcijama. To je povreda koja zahteva mirovanje, a ja sam igrao sa malo ili nimalo treninga u toku radne nedelje. Pokušao sam da da mirovanjem i vežbama popravim situaciju, ali nisam uspeo. Operisan sam u Minhenu i sada predstoji oporavak. Već mi je bolje, za nekoliko dana skidan konce, onda idem korak po korak", rekao je Janković u razgovoru za "Vijesti".

Janković će propustiti pripreme Partizana, ali će biti spreman pre početka drugog dela sezone, ukoliko ostane u Humskoj.

"Trebalo bi da budem spreman za šest nedelja. Transfer? Videćemo, ne verujem da bi povreda mogla nešto da poremeti ako me je neko pratio i zadovoljan je onim što je video. Operacija koju sam imao nije opasna, mnogo igrača je u poslednje vreme prošlo kroz to i uspešno su se vratili na teren".

Partizan ima vrlo lošu jesen nakon koje zaostaje čak 15 bodova za Crvenom zvezdom, a još u avgustu je eliminisan iz Evrope.

"Niko nije zadovoljan pozicijom na kojoj se trenutno nalazimo. Prošao sam sve kategorije Partizana i znam šta se u Humskoj traži, da se priznaje samo prvo mesto. Moramo da se popravimo jer smo i te kako i mi "zaslužni" što smo tu gde jesmo. Svojim partijama sam delimično zadovoljan jer kada ne ide klubu, onda je sve drugačije. Imao sam dosta dobrih utakmica, ali uvek može bolje", dodaje 23-godišnji Cetinjanin.

Decembar bez Marka Jankovića. Od 12 planiranih i očekivanih, uzeo je Partizan „samo“ osam bodova, između ostalog zbog odustva crnogorskog reprezentativca sa terena, usled obnovljene povrede mišića trbušnog zida. Nema garancija da bi sa „desetkom“ crno-belih rezultati bili povoljniji, ali je utisak da je nedostajalo kreacije, baš na gostovanju u Lučanima i(li) završnom meču 2018. protiv Mačve, kad je remijima Parni valjak napravio još veći zaostatak za Crvenom zvezdom i Radničkim.

U međuvremenu, ofanzivni vezni je operisan u Minhenu i za četiri sedmice bi trebalo da se vrati u trenažni proces, međutim, izvesno će propustiti početak zimskih priprema.

„Operacija je odavno bila potrebna, igrao sam pod injekcijama. Povreda zahteva mirovanje, a igrao sam sa malo ili nimalo treninga u toku sedmice. Pokušao sam da da mirovanjem i vežbama popravim situaciju, ali nisam uspeo. Operisan sam i sad predstoji oporavak. Već mi je bolje, za nekoliko dana skidam konce, a onda korak po korak „Trebalo bi da budem spreman za šest sedmica“, opisao jeJanković u razgovoru za podgoričke Vijesti.

U međuvremenu nije isključeno da se otisne van granica Srbije. Pogotovo što su mu posle jedne titule i dva kupa sa Partizanom potrebni novi izazovi, o čemu je pričao letos, kad ga je od transfera odvojila povreda zadnje lože zarađena tokom prvog susreta sa Bešiktašem.

„Ne verujem da bi, ovoga puta, povreda mogla nešto da poremeti, ako me je neko pratio i zadovoljan je onim što je video. Operacija nije opasna, mnogo igrača je u poslednje vreme prošlo kroz sličan proces i uspešno se vratilo na teren. Nisam mnogo razmišljao o tome gde bih mogao da nastavim karijeru. Sad samo želim da se što pre oporavim i vratim na teren. Kada dođe vrijeme da se razmišlja o tome, lako ću odlučiti“.

Ukoliko ostane pod palicom Zorana Mirkovića biće, zajedno sa saigračima, u obavezi da makar smanji razliku u odnosu na dve prvoplasirane ekipe i doprinese eventualnoj odbrani Kupa Srbije.

„Niko nije zadovoljan pozicijom na kojoj se nalazimo. Prošao sam sve kategorije Partizana, znam šta se u Humskoj traži, da se priznaje samo prvo mesto. Moramo da se popravimo, jer smo i te kako i mi „zaslužni“ što smo tu gde smo. Svojim partijama sam delimično zadovoljan, mada kad ne ide ekipi, onda je sve drugačije. Imao sam dosta dobrih utakmica, ali uvek može bolje“.

Kao što je u Humskoj bilo i crno i belo, tako je poslednjih nekoliko meseci igrala i reprezentacija Crne Gore.

„Više puta je rečeno, veliki broj utakmica smo odigrali oslabljeni. To je bitno uticalo na plasman. Da smo imali Jovetić i Savića druga bi priča bila, pitanje je kako bi se Liga nacija završila. Ovo nije pokušaj da se pravdamo, već činjenice. Ekipa je bogatija za još jedno iskustvo, valjda smo nešto iz svega naučili“.

Možda se sve promeni u kvalifikacijama za EURO 2020. Na tom putu rivali Sokolova su Engleska, Češka, Bugarska i Kosovo.

„Sve reprezentacije imaju cilj da se plasiraju na Evropsko prvenstvo. Imamo čemu da se nadamo, ali preduslov je da budemo zdravi i spremni“.

TUMBA IMA PRAVO DA SE LJUTI

U intervjuu Vijestima, dotakao se Marko Janković i grdnje selektora Ljubiše Tumbakovića po okončanju susreta sa Rumunijom, u završnom kolu Lige nacija, kad pri rezultati 0:1 u Podgorici nije iskoristio jedanaesterac.

„Posle meča sam bio na doping kontroli i te noći se nisam ni sa kim video. Nismo se ni čuli. Selektor ima pravo da se ljuti, a ja nisam neko ko se pravda. Uvek sam spreman na dobronamernu kritiku ljudi koji poznaju fudbal. To je deo napredovanja. U svakom trenutku, i kada me hvale i kad kritikuju, znam koliko mogu i koliko vredim“, dodao je prvotimac Partizana

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar