Анћелоти признао: Испали смо магарци због Звезде!

Карлето дао занимљив интервју, где се још једном осврнуо на елиминацију из Лиге шампиона. . .

Фудбал 25.12.2018 | 14:45
Анћелоти признао: Испали смо магарци због Звезде!
Наставио се живот у Напуљу после елиминације из Лиге шампиона, упркос томе што је Наполи у последње коло ушао као првопласирани тим.

Италијански вицешампион није успео да издржи удар Ливерпула, због чега сезону наставља у Лиги Европе, иза Редса и Пари Сен Жермена, а испред Црвене звезде. Карло Анћелоти се још једном осврнуо на лош резултат у елитном такмичењу и тешком муком признао да је гостовање на стадиону Рајко Митић у првом колу заправо највише утицало да Наполи сада није у осмини финала.

“Испали смо магарци због оне утакмице против Црвене звезде у Београду“, рекао је Карлето и присетио се онога што је рекао пред реванш са српским шампионом у Напуљу крајем новембра. “Били смо у доброј позицији, али нисмо успели да издржимо против Ливерпула, кандидата да освоји круну, а у конкуренцији ће бити и ПСЖ, заједно са Барселоном и Јувентусом. Биће ту и Атлетико и Реал, мада је без Кристијана Роналда мање опасан“, додао је Анћелоти.

Причао је свестрани стручњак и о многим другим темама у занимљивом интервјуу за лист Коријере дела Сера. Пре свега – о доминацији Јувентуса.

“Не видим то као проблем за нас. Не умањује страст, нити жељу нас и наших навијача, напротив“.

Анћелоти је упитан и да ли осећа да се италијански фудбал враћа неким лепшим, сетнијим временима и расте квалитетом?

“Да, имамо све већи квалитет игре, репрезентација је изнедрила неколико занимљивих, младих играча, имамо новог председника Савеза, са јасним идејама. Све вуче ка томе да фудбал даље расте. Постоје планови да се праве нови стадиони, да се даље подиже спортска култура у земљи“.

Дотакао се и реалних проблема изван терена – попут све чешћих расистичких испада на теренима широм Италије.

“Направили смо неколико корака у правом смеру, пре свега Савез, сви су схватили да морамо да радимо много да се тај проблем искорени. За то је потребно бити упоран, јако упоран“, каже Анћелоти и пластично објашњава:

“Ја сам за досадно убеђивање. Гледајте, коњ прескаче препреке тако што му нудиш шаргарепу и удараш га бичем по задњици“.

Фабио Капело је једном приликом рекао да Серија А није полигон за учење тренерског заната...

“Из тактичког угла, тако је. У Италији сте навикли да тренери воде рачуна о сваком детаљу, ритму утакмице. Из физичког аспекта, фудбал овде није толико захтеван“.

Занимљиво питање добио је Анћелоти – којем данашњем тренеру би волео да буде ментор?

“Јако мало. Можда Клопу или Покетину, пошто Алегри, Симеоне, Спалети и Гвардиола већ знају посао. Увек је занимљиво видети како се сваки тренер понаша, али је немогуће ископирати нечију филозофију. Искрено верујем да не постоји Универзитет фудбала, где може све да се научи, то се усавршава годинама“.

О свом претходнику на клупи Наполија, Маурицију Сарију, има само речи хвале.

“Овде је имао тим специфичног идентитета. Ја покушавам да уведем нешто другачије. Сари воли фудбал где је сваки играч важан, са много поседа, који никада не одустаје“.

Открио је Анћелоти како је изменио Саријеву машину по доласку у Напуљ.

“Највише сам се осврнуо на дефанзивну фазу игре. Са 4-3-3 прешао сам на 4-4-2. За мене та формација је најефективнија. Причао сам с неколико играча, Аланом и Дијаваром, они су ми дали одређене смернице, јер не бих успео све сам“.

О циљевима Наполија...

“Да побеђујемо, да се до краја шампионата боримо и онда подвлачимо црту“.

Признао је Анћелоти да је био близу повратка у Милан.

“Да, два пута. Када сам одлазио из Реала, Адријано Галијани је долазио да ме јури по Мадриду, али сам морао да се опоравим после одређених здравствених проблема. Потом су ме звали и када је Марко Фасоне био директор, после мог одласка из Бајерна“.

Говорио је освајач Лиге шампиона са две различите екипе и о томе шта га највише нервира код играча.

“Сви они који не играју и не тренирају како треба ме доведу до лудила. Прихватам оне који се наљуте у неком моменту, али не и када не тренирају. Такође, себичлук ме доводи до лудила, јер то штети целом тиму. Сви морају да добију свој простор да се искажу. Читам како 90 одсто Американаца у раздобљу између 15 и 21 године пати од неке врсте стреса, а разлог томе је што су жртве таквог система где је једна особа важнија од друге“.

Он, како каже, није под стресом, јер воли оно што ради.

На италијанском фудбалском небу осванула је вест да је Калиду Кулибали потписао нови уговор с Наполијем, што је обрадовало многе у и око клуба.

“Калиду је прави шампион, да немамо њега били бисмо у озбиљним проблемима“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар