"Новаку сам више одмагао, него помагао!"

Андре Агаси још једном је причао о сарадњи са најбољим тенисером света. . .

Тенис 27.12.2018 | 15:30
"Новаку сам више одмагао, него помагао!"
Андре Агаси био је део стручног штаба Новака Ђоковића непуних годину дана. Бомбастичан почетак сарадње у мају прошле године ипак није донео велике резултате, иако се очекивало супротно.

Радили су у најтежем период Новакове каријере, када је имао проблема са лактом.

Искусни бивши амерички тенисер, и сам некада број један светског тениса, требало је да помогне Ђоковићу, али се испоставило да је било супротно.

"Новак је био захвалан за савете које сам могао да му дам, али није веровао у оно што сам ја говорио, тако да сам био немоћан. Заиста је било добро искуство упознати га и покушати разумети га, али када осећате да више одмажете него што помажете, то нема смисла и то морате да прекинете", навео је Агаси.

Американац је открио да се у много чему нису слагали.

"Заправо, сарадња није ни постојала. Сложили смо се да се не слажемо. Његово лоше физичко стање није помогло никоме од нас. Када немате два здрава дана у низу, то не може бити добро. Он је рекао да му је потребно дуже време за опоравак, а уствари је стање било све горе. Запитао сам се онда 'Шта ја радим овде' и тада је дошло до разлаза", испричао је Агаси.

Агаси је прокоментарисао и то што Роџер Федерер остаје "фит" и у 36. години, па успева да игра завршнице великих турнира.

"Чак и он ће се будити ујутру са укоченим леђима. Ја сам играо до 36. али тада физички већ ништа није било могуће. Тело ми је говорило 'стани' а био сам и уморан. Енди Мари на пример, још увек је млад па може да се опорави од повреде кука и игра добро. Тенис уме да буде бруталан за тело али не као фудбал, рагби, бокс или хокеј", каже Агаси.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар