"Novaku sam više odmagao, nego pomagao!"

Andre Agasi još jednom je pričao o saradnji sa najboljim teniserom sveta. . .

Tenis 27.12.2018 | 15:30
"Novaku sam više odmagao, nego pomagao!"
Andre Agasi bio je deo stručnog štaba Novaka Đokovića nepunih godinu dana. Bombastičan početak saradnje u maju prošle godine ipak nije doneo velike rezultate, iako se očekivalo suprotno.

Radili su u najtežem period Novakove karijere, kada je imao problema sa laktom.

Iskusni bivši američki teniser, i sam nekada broj jedan svetskog tenisa, trebalo je da pomogne Đokoviću, ali se ispostavilo da je bilo suprotno.

"Novak je bio zahvalan za savete koje sam mogao da mu dam, ali nije verovao u ono što sam ja govorio, tako da sam bio nemoćan. Zaista je bilo dobro iskustvo upoznati ga i pokušati razumeti ga, ali kada osećate da više odmažete nego što pomažete, to nema smisla i to morate da prekinete", naveo je Agasi.

Amerikanac je otkrio da se u mnogo čemu nisu slagali.

"Zapravo, saradnja nije ni postojala. Složili smo se da se ne slažemo. Njegovo loše fizičko stanje nije pomoglo nikome od nas. Kada nemate dva zdrava dana u nizu, to ne može biti dobro. On je rekao da mu je potrebno duže vreme za oporavak, a ustvari je stanje bilo sve gore. Zapitao sam se onda 'Šta ja radim ovde' i tada je došlo do razlaza", ispričao je Agasi.

Agasi je prokomentarisao i to što Rodžer Federer ostaje "fit" i u 36. godini, pa uspeva da igra završnice velikih turnira.

"Čak i on će se buditi ujutru sa ukočenim leđima. Ja sam igrao do 36. ali tada fizički već ništa nije bilo moguće. Telo mi je govorilo 'stani' a bio sam i umoran. Endi Mari na primer, još uvek je mlad pa može da se oporavi od povrede kuka i igra dobro. Tenis ume da bude brutalan za telo ali ne kao fudbal, ragbi, boks ili hokej", kaže Agasi.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar