Видео: Мега прославила 20. рођендан!

Освајач Купа Србије 2016. и расадник талената за регион, Европу и НБА лигу, обележио је две деценије постојања.

Кошарка 25.12.2018 | 13:15
Видео: Мега прославила 20. рођендан!
Кошаркашки клуб Мега Бемаx обележио је ревијом у дворани "Спорт еко" леп јубилеј - 20 година од оснивања и исто толико успешног битисања под обручима, прво у Србији, затим у региону, па и на европској сцени, где су се претходних сезона опробали сениори (ФИБА Лига шампиона) и јуниори (Евролига).

Мега је основана као кошаркашка секција фабрике картонске амбалаже, под именом Авала Ада, а од децембра 2005. носи садашње име, уз додатак у виду имена спонзора(Исхрана, Аква Монта, Хипо Лизинг, Визура, Лекс и актуелно, Бемаx).

Тесно повезан са агенцијом "Беобаскет", временом се клуб профилисао као одлична средина за развој младих играча, а последњих година нарочито се поноси чињеницом да су деветорица момака у дресу Меге озбиљно заинтересовали НБА екипе и били изабрани на драфту.

Понос клуба у том смислу је Никола Јокић, ас Денвер Нагетса, који је 2014. био 41. пик, а сада је играч са максималним уговором, вредним безмало 150 милиона долара за пет сезона.

Највећи успех Меге у сениорској конкуренцији остварен је у фебруару 2016, када је у Нишу освојен Куп Радивоја Кораћа, што су под вођством тренера Дејана Милојевића урадили Никола Ивановић, Раде Загорац, Тимоте Луваву, Огњен Јарамаз, Данило Николић, Никола Јанковић, Алфа Каба...

Исте године Мега је догурала до финала плеј-офа АБА лиге.

Поводом "округлог" рођендана је уместо традиционалне новогодишње ревијалне утакмице, организован турнир, на коме су учествовали кошаркаши Меге, кошаркашице Будућности Бемаx, Мегини тренери и спонзори.

Том приликом промовисан је и календар Меге за 2019. годину, у коју би први тим могао да уђе и као другопласирани на табели АБА лиге, иза водеће Црвене звезде.

Последњи меч у 2018. Милојевићеви ученици ће одиграти у Железнику против ФМП, у петак од 20 часова.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар