Video: Mega proslavila 20. rođendan!

Osvajač Kupa Srbije 2016. i rasadnik talenata za region, Evropu i NBA ligu, obeležio je dve decenije postojanja.

Košarka 25.12.2018 | 13:15
Video: Mega proslavila 20. rođendan!
Košarkaški klub Mega Bemax obeležio je revijom u dvorani "Sport eko" lep jubilej - 20 godina od osnivanja i isto toliko uspešnog bitisanja pod obručima, prvo u Srbiji, zatim u regionu, pa i na evropskoj sceni, gde su se prethodnih sezona oprobali seniori (FIBA Liga šampiona) i juniori (Evroliga).

Mega je osnovana kao košarkaška sekcija fabrike kartonske ambalaže, pod imenom Avala Ada, a od decembra 2005. nosi sadašnje ime, uz dodatak u vidu imena sponzora(Ishrana, Akva Monta, Hipo Lizing, Vizura, Leks i aktuelno, Bemax).

Tesno povezan sa agencijom "Beobasket", vremenom se klub profilisao kao odlična sredina za razvoj mladih igrača, a poslednjih godina naročito se ponosi činjenicom da su devetorica momaka u dresu Mege ozbiljno zainteresovali NBA ekipe i bili izabrani na draftu.

Ponos kluba u tom smislu je Nikola Jokić, as Denver Nagetsa, koji je 2014. bio 41. pik, a sada je igrač sa maksimalnim ugovorom, vrednim bezmalo 150 miliona dolara za pet sezona.

Najveći uspeh Mege u seniorskoj konkurenciji ostvaren je u februaru 2016, kada je u Nišu osvojen Kup Radivoja Koraća, što su pod vođstvom trenera Dejana Milojevića uradili Nikola Ivanović, Rade Zagorac, Timote Luvavu, Ognjen Jaramaz, Danilo Nikolić, Nikola Janković, Alfa Kaba...

Iste godine Mega je dogurala do finala plej-ofa ABA lige.

Povodom "okruglog" rođendana je umesto tradicionalne novogodišnje revijalne utakmice, organizovan turnir, na kome su učestvovali košarkaši Mege, košarkašice Budućnosti Bemax, Megini treneri i sponzori.

Tom prilikom promovisan je i kalendar Mege za 2019. godinu, u koju bi prvi tim mogao da uđe i kao drugoplasirani na tabeli ABA lige, iza vodeće Crvene zvezde.

Poslednji meč u 2018. Milojevićevi učenici će odigrati u Železniku protiv FMP, u petak od 20 časova.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar