Виландер: Нико не може у Федерерове ципеле, али...

Бивши број један сматра да ниједан играч никада неће моћи да замени Швајцараца, али да и после његовог повлачења тенис неће изгубити на атрактивности.

Тенис 26.12.2018 | 22:15
Виландер: Нико не може у Федерерове ципеле, али...
У последње време све чешће се поставља питање како ће изгледати тенис када се повуче велики Роџер Федерер?

Рекордера по броју освојених гренд слем трофеја (20) многи га сматрају најбољим играчем свих времена.

Да ли ће тенис тада изгубити на атрактивности?

Матс Виландер, бивши број један, сматра да неће.

"Можете Роџера упоредити са Бјоном Боргом. Када се он повукао у 26. години, сви смо били шокирани. Али након његовог одласка освојио сам Ролан Гарос са 17 година. Онда је победио Јаник Ноа, па Џон Мекинро. Вероватно је онда пет, шест играча 'ускочило у Боргове ципеле'. Мекинро је онда изгубио само два меча за целу сезону, што се догодило много после одласка Борга, али се догодило", изјавио је Виландер.

Швеђанин, који је освојио седам гренд слемова у каријери, рекао је да Федерера неће моћи нико да замени, али ће на сцену ступити неки "нови клинци".

"Федерер ће остати највећи играч свих времена, нико неће моћи да га замени. После Борга, он је опет учинио тенис глобалним спортом. Мислим да нико никада неће обути његове ципеле, али ће бити играча који ће играти тенис са страшћу, волети га на неки другачији начин И учинити га атрактивним опет на другачији начин", сматра Виландер.

Роџер Федерер професионално се бави тенисом од 1998. године и до сада је освојио 99 турнира, од чега 20 гренд слемова, поставио је многе рекорде, укључујући и дужину боравка на првом месту АТП листе од 310 недеља.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар