Vilander: Niko ne može u Federerove cipele, ali...

Bivši broj jedan smatra da nijedan igrač nikada neće moći da zameni Švajcaraca, ali da i posle njegovog povlačenja tenis neće izgubiti na atraktivnosti.

Tenis 26.12.2018 | 22:15
Vilander: Niko ne može u Federerove cipele, ali...
U poslednje vreme sve češće se postavlja pitanje kako će izgledati tenis kada se povuče veliki Rodžer Federer?

Rekordera po broju osvojenih grend slem trofeja (20) mnogi ga smatraju najboljim igračem svih vremena.

Da li će tenis tada izgubiti na atraktivnosti?

Mats Vilander, bivši broj jedan, smatra da neće.

"Možete Rodžera uporediti sa Bjonom Borgom. Kada se on povukao u 26. godini, svi smo bili šokirani. Ali nakon njegovog odlaska osvojio sam Rolan Garos sa 17 godina. Onda je pobedio Janik Noa, pa Džon Mekinro. Verovatno je onda pet, šest igrača 'uskočilo u Borgove cipele'. Mekinro je onda izgubio samo dva meča za celu sezonu, što se dogodilo mnogo posle odlaska Borga, ali se dogodilo", izjavio je Vilander.

Šveđanin, koji je osvojio sedam grend slemova u karijeri, rekao je da Federera neće moći niko da zameni, ali će na scenu stupiti neki "novi klinci".

"Federer će ostati najveći igrač svih vremena, niko neće moći da ga zameni. Posle Borga, on je opet učinio tenis globalnim sportom. Mislim da niko nikada neće obuti njegove cipele, ali će biti igrača koji će igrati tenis sa strašću, voleti ga na neki drugačiji način I učiniti ga atraktivnim opet na drugačiji način", smatra Vilander.

Rodžer Federer profesionalno se bavi tenisom od 1998. godine i do sada je osvojio 99 turnira, od čega 20 grend slemova, postavio je mnoge rekorde, uključujući i dužinu boravka na prvom mestu ATP liste od 310 nedelja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar