Пет разлога зашто Пријовић не иде из ПАОК-а...

Српски голгетер нема жељу да иде!

Фудбал 26.12.2018 | 23:25
Пет разлога зашто Пријовић не иде из ПАОК-а...
Вест да је Бордо спремио тачно 8.000.000 евра за потпис Александра Пријовића заталасала је страсти у Грчкој, поготово у Солуну, где се на све начине труде да срспког голгетера задрже на Тумби и после зиме, а надају се и лета.

Откако је 16. јануара 2017. године званично објављен трансфер из варшавске Легије Пријовић је постао заштитно лице тима из Солуна. Другачије не може ни да буде са 55 голова и осам асистенција у 86 званичних утакмица, због чега је стао у ред најлеталнијих нападача у црно-белој опреми.

Мада је јасно да ће управа Паока имати изузетно тежак задатак даПријовића задржи, Иван Савидис и његови сарадници имају довољно разлога да Србина учине недодирљивим и тако пребрину велику бригу. Наравно, остаје могућност да Пријовић оде, али само у изузетном случају – ако неко од потенцијалних купаца извуче бар 10.000.000 евра на сто. То је финансијски моменат којем не може да се одоли. Мада, ни та сума више није гарант задовољства у клупској врхушки.

У овом тренутку грчки клупски фудбал нема тако утицајног играча као што је Александар Пријовић. Гледајући само грчко првенство, Пријовић је чак седам пута био први стрелац на утакмици, по чему му нема равног. По броју голова у овом тренутку испред њега само је Ефтимиос Кулурис из Атромитоса са једанаест погодака, али треба узети у обзир да Атромитос практично живи од Кулурисових голова и да је конкуренција у Паоку далеко јача.

Изузетно битан разлог зашто се ПАОК готово сигурно неће одрећи Пријовића јесу амбиције. Црно-бели са севера Грчке нису исти тим када српског голгетера нема у тиму, а евентуални одлазак на полусезони драстично би угрозио клупску идеју да се ове године окити шампионском круном. Истом која је прошле сезоне измакла за зеленим столом после дивљања навијача и одузимања бодова. ПАОК сада поново изгледа као најозбиљнији кандидат за титулу, због чега треба одржати овај темпо и бар осам бодова разлике, колико у овом тренутку клуб има наспрам другопласираног Олимпијакоса.

Ако говоримо о финансијама, питање је да ли би продаја за, теоретски, 10.000.000 евра оправдала одлазак најбољег стрелца и играча? Иван Савидис је у овај систем уложио преко 100.000.000 евра, па је потера за Лигом шампиона ипак на првом месту. Чак и испред врло добре зараде на зиму.

Баш због тога што би ПАОК потенцијално могао да остане без прве ударне игле, готово је немогуће наћи јефтину замену која би имала идентичан, или чак већи утицај на игру. ПАОК је фантастично прошао у пословању са Легијом, пошто је за мање од 2.000.000 евра добила, ето, 55 голова. Тако нешто тешко ће моћи да добије и пронађе у зимском прелазном року. Зато је Пријовић за услове грчког фудбала прави луксуз.

На крају, играч Пријовићевог менталног склопа је реткост. Поготово за новац за који га је ПАОК добио пре безмало две године. Пријовић важи за изузетно агресивног голгетера, победничког менталитета, који ниједном ривалу не даје попуст. То је оно што ПАОК у овом тренутку издваја од конкуренције.

Ако питате Јоргоса Савидиса, сина контроверзног бизнисмена и власника клуба, Пријовић није на продају. Нити ће бити у скорије време. Да, Пријовић има 29 година, али тек сада је у најбољим годинама за фудбал, има активан уговор до јуна 2022. године и, како је сам признао, жели да остане у Паоку. Постоји чак и прича да би Пријовић опет могао да добије нови продужетак сарадње, непуних годину дана пошто је ставио параф на актуелни уговор. 

Због тога се одговорни у Солуну ни не брину много. Понуда има, али не толико атрактивних да би због истих изгубили разум. Пријовић ће, сва је прилика, терорисати противничке мреже још дуго.

Осим, наравно, ако се не догоди нешто изванредно...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар