Pet razloga zašto Prijović ne ide iz PAOK-a...

Srpski golgeter nema želju da ide!

Fudbal 26.12.2018 | 23:25
Pet razloga zašto Prijović ne ide iz PAOK-a...
Vest da je Bordo spremio tačno 8.000.000 evra za potpis Aleksandra Prijovića zatalasala je strasti u Grčkoj, pogotovo u Solunu, gde se na sve načine trude da srspkog golgetera zadrže na Tumbi i posle zime, a nadaju se i leta.

Otkako je 16. januara 2017. godine zvanično objavljen transfer iz varšavske Legije Prijović je postao zaštitno lice tima iz Soluna. Drugačije ne može ni da bude sa 55 golova i osam asistencija u 86 zvaničnih utakmica, zbog čega je stao u red najletalnijih napadača u crno-beloj opremi.

Mada je jasno da će uprava Paoka imati izuzetno težak zadatak daPrijovića zadrži, Ivan Savidis i njegovi saradnici imaju dovoljno razloga da Srbina učine nedodirljivim i tako prebrinu veliku brigu. Naravno, ostaje mogućnost da Prijović ode, ali samo u izuzetnom slučaju – ako neko od potencijalnih kupaca izvuče bar 10.000.000 evra na sto. To je finansijski momenat kojem ne može da se odoli. Mada, ni ta suma više nije garant zadovoljstva u klupskoj vrhuški.

U ovom trenutku grčki klupski fudbal nema tako uticajnog igrača kao što je Aleksandar Prijović. Gledajući samo grčko prvenstvo, Prijović je čak sedam puta bio prvi strelac na utakmici, po čemu mu nema ravnog. Po broju golova u ovom trenutku ispred njega samo je Eftimios Kuluris iz Atromitosa sa jedanaest pogodaka, ali treba uzeti u obzir da Atromitos praktično živi od Kulurisovih golova i da je konkurencija u Paoku daleko jača.

Izuzetno bitan razlog zašto se PAOK gotovo sigurno neće odreći Prijovića jesu ambicije. Crno-beli sa severa Grčke nisu isti tim kada srpskog golgetera nema u timu, a eventualni odlazak na polusezoni drastično bi ugrozio klupsku ideju da se ove godine okiti šampionskom krunom. Istom koja je prošle sezone izmakla za zelenim stolom posle divljanja navijača i oduzimanja bodova. PAOK sada ponovo izgleda kao najozbiljniji kandidat za titulu, zbog čega treba održati ovaj tempo i bar osam bodova razlike, koliko u ovom trenutku klub ima naspram drugoplasiranog Olimpijakosa.

Ako govorimo o finansijama, pitanje je da li bi prodaja za, teoretski, 10.000.000 evra opravdala odlazak najboljeg strelca i igrača? Ivan Savidis je u ovaj sistem uložio preko 100.000.000 evra, pa je potera za Ligom šampiona ipak na prvom mestu. Čak i ispred vrlo dobre zarade na zimu.

Baš zbog toga što bi PAOK potencijalno mogao da ostane bez prve udarne igle, gotovo je nemoguće naći jeftinu zamenu koja bi imala identičan, ili čak veći uticaj na igru. PAOK je fantastično prošao u poslovanju sa Legijom, pošto je za manje od 2.000.000 evra dobila, eto, 55 golova. Tako nešto teško će moći da dobije i pronađe u zimskom prelaznom roku. Zato je Prijović za uslove grčkog fudbala pravi luksuz.

Na kraju, igrač Prijovićevog mentalnog sklopa je retkost. Pogotovo za novac za koji ga je PAOK dobio pre bezmalo dve godine. Prijović važi za izuzetno agresivnog golgetera, pobedničkog mentaliteta, koji nijednom rivalu ne daje popust. To je ono što PAOK u ovom trenutku izdvaja od konkurencije.

Ako pitate Jorgosa Savidisa, sina kontroverznog biznismena i vlasnika kluba, Prijović nije na prodaju. Niti će biti u skorije vreme. Da, Prijović ima 29 godina, ali tek sada je u najboljim godinama za fudbal, ima aktivan ugovor do juna 2022. godine i, kako je sam priznao, želi da ostane u Paoku. Postoji čak i priča da bi Prijović opet mogao da dobije novi produžetak saradnje, nepunih godinu dana pošto je stavio paraf na aktuelni ugovor. 

Zbog toga se odgovorni u Solunu ni ne brinu mnogo. Ponuda ima, ali ne toliko atraktivnih da bi zbog istih izgubili razum. Prijović će, sva je prilika, terorisati protivničke mreže još dugo.

Osim, naravno, ako se ne dogodi nešto izvanredno...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar