Било је суђено: Трампа Игуаин – Мората!

Преговори у одмаклој фази!

Фудбал 26.12.2018 | 21:00
Било је суђено: Трампа Игуаин – Мората!
Последње вести са Апенина гласе: Милан и Челси ће разменити Гонзала Игуаина и Алвара Морату.

Мората је пре годину и по дана био велика жеља тадашњих Миланових директора Мирабелија и Фасонеа, али је завршио у Челсију. Хтели су га и прошлог лета, али он није хтео. Истовремено када је Милан звао Морату, Челси је био надомак довођења Гонзала Игуаина у трансеру тешком 60.000.000 евра. Јуве је био прихватио понуду, али је Аргентинац био љут на клуб и намерно је изабрао Милан.

Испоставило се да су и Мората, и Игуаин жестоко погрешили. Мората што је остао, Игуаин што је изабрао позајмицу у Милан.

Сада Росонери не желе да задрже Аргентинца за чију позајмицу су само платили 18.000.000 евра уз опцију да га откупе за 38.000.000 евра. И годишњу плату од 9.500.000 евра. Дакле, Милан је за само пола године често отишао у минус 13.500.000 евра на Игуаину?! Ипак, решили су да жртвују тај новац како не би изгубили још толико до краја сезоне. Очигледно да се Аргентинац није уклопио и да није срушио проклетство Миланове „деветке“ које траје од одласка Пипа Инзагија.

Игуаин је добро почео у Милану и постигао шест голова на првих седам мечева, али је потом упао у кризу, промашио пенал и добио црвени картон против Јувентуса, дао само један гол на следећих десет утакмица и изгубио поверење навијача...

Мората је у сличној ситуацији. Иако је Сари желео да му врати пољуљано смаопуздање, Шпанац тоне све дубље. Дао је седам голова на 21 утакмици, а на последња три меча у Премијер лиги није био ни на клупи?!

Очигледно је да Аргентинац и Шпанац вапе за променама средине па су се Милан и Челси досетили како да пробају да их оживе.

Миланов директор Леонардо је већ поечо преговоре са Челсијевом директорком Марином Грановскајомса којом је претходних недеља у контакту око откупа Бакајока и куповине Фрабрегаса. Штавише, како наводи Спортмедијасет, у овим часовима се уговарају завршни детаљи велике тампе и ако не дође до неког великог преокрета, Игуаин и Мората ће заменити улоге од 1. јануара.

Питање је само по којој од две опције ће бити реализована трампа јер је Игуаин Јувентусов играч на позајмици у Милану. Прва опција је да Игуаин продужи позајмицу у Челсију до краја сезоне, па да се онда Плавци изјасне о откупу, а да Мората дође на позајмицу од 18 месеци на Сан Сиро. Што не одговара Јувентусу... Друга опција је да обе позајмице буду шестомесечене, да Милан на лето откупи Игуаина од Јувентуса и да га потом мења за Морату без било каквих доплата. Што најмање одговара Челсију јер за исте паре губи пет година млађег играча.

На трансферу инсистира и Челсијев тренер Маурицио Сари код којег Игуаин пружао најбоље партије у каријери носећи дрес Наполија.

Милан жели да се посао уговори што пре како би се бацио на остале трансфере у зимском прелазном року. План је да дође још један крилни нападач, а нова мета је Мексиканац Ирвинг Лозано којег ПСВ цени на 40.000.000 евра. Милан би тај трансфер могао да финансира од продаје Чалханоглуа у Лајпциг који је већ понудио 20.000.00 евра и продаје Боринија у Кину за 15.000.000 евра. Неки новац би Росонери намакли и продајама резервиста Монтолива и Бертолаћија.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар