Bilo je suđeno: Trampa Iguain – Morata!

Pregovori u odmakloj fazi!

Fudbal 26.12.2018 | 21:00
Bilo je suđeno: Trampa Iguain – Morata!
Poslednje vesti sa Apenina glase: Milan i Čelsi će razmeniti Gonzala Iguaina i Alvara Moratu.

Morata je pre godinu i po dana bio velika želja tadašnjih Milanovih direktora Mirabelija i Fasonea, ali je završio u Čelsiju. Hteli su ga i prošlog leta, ali on nije hteo. Istovremeno kada je Milan zvao Moratu, Čelsi je bio nadomak dovođenja Gonzala Iguaina u transeru teškom 60.000.000 evra. Juve je bio prihvatio ponudu, ali je Argentinac bio ljut na klub i namerno je izabrao Milan.

Ispostavilo se da su i Morata, i Iguain žestoko pogrešili. Morata što je ostao, Iguain što je izabrao pozajmicu u Milan.

Sada Rosoneri ne žele da zadrže Argentinca za čiju pozajmicu su samo platili 18.000.000 evra uz opciju da ga otkupe za 38.000.000 evra. I godišnju platu od 9.500.000 evra. Dakle, Milan je za samo pola godine često otišao u minus 13.500.000 evra na Iguainu?! Ipak, rešili su da žrtvuju taj novac kako ne bi izgubili još toliko do kraja sezone. Očigledno da se Argentinac nije uklopio i da nije srušio prokletstvo Milanove „devetke“ koje traje od odlaska Pipa Inzagija.

Iguain je dobro počeo u Milanu i postigao šest golova na prvih sedam mečeva, ali je potom upao u krizu, promašio penal i dobio crveni karton protiv Juventusa, dao samo jedan gol na sledećih deset utakmica i izgubio poverenje navijača...

Morata je u sličnoj situaciji. Iako je Sari želeo da mu vrati poljuljano smaopuzdanje, Španac tone sve dublje. Dao je sedam golova na 21 utakmici, a na poslednja tri meča u Premijer ligi nije bio ni na klupi?!

Očigledno je da Argentinac i Španac vape za promenama sredine pa su se Milan i Čelsi dosetili kako da probaju da ih ožive.

Milanov direktor Leonardo je već poečo pregovore sa Čelsijevom direktorkom Marinom Granovskajomsa kojom je prethodnih nedelja u kontaktu oko otkupa Bakajoka i kupovine Frabregasa. Štaviše, kako navodi Sportmedijaset, u ovim časovima se ugovaraju završni detalji velike tampe i ako ne dođe do nekog velikog preokreta, Iguain i Morata će zameniti uloge od 1. januara.

Pitanje je samo po kojoj od dve opcije će biti realizovana trampa jer je Iguain Juventusov igrač na pozajmici u Milanu. Prva opcija je da Iguain produži pozajmicu u Čelsiju do kraja sezone, pa da se onda Plavci izjasne o otkupu, a da Morata dođe na pozajmicu od 18 meseci na San Siro. Što ne odgovara Juventusu... Druga opcija je da obe pozajmice budu šestomesečene, da Milan na leto otkupi Iguaina od Juventusa i da ga potom menja za Moratu bez bilo kakvih doplata. Što najmanje odgovara Čelsiju jer za iste pare gubi pet godina mlađeg igrača.

Na transferu insistira i Čelsijev trener Mauricio Sari kod kojeg Iguain pružao najbolje partije u karijeri noseći dres Napolija.

Milan želi da se posao ugovori što pre kako bi se bacio na ostale transfere u zimskom prelaznom roku. Plan je da dođe još jedan krilni napadač, a nova meta je Meksikanac Irving Lozano kojeg PSV ceni na 40.000.000 evra. Milan bi taj transfer mogao da finansira od prodaje Čalhanoglua u Lajpcig koji je već ponudio 20.000.00 evra i prodaje Borinija u Kinu za 15.000.000 evra. Neki novac bi Rosoneri namakli i prodajama rezervista Montoliva i Bertolaćija.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar