УФЦ 232 пресељен у Калифорнију!

Због позитивног допинга теста Џона Џонса! Уместо у Лас Вегасу највећа светска ММА приредба биће одржана у Инглвуду у суботу 29. децембра.

Остали спортови 26.12.2018 | 19:30
УФЦ 232 пресељен у Калифорнију!
Још неодржано, а већ контроверзно, 223. УФЦ борилачко вече које је требало да предстојеће суботе буде одржано у Лас Вегасу, мораће да промени локацију буквално у последњи час.

Уместо у светској престоници коцке и забаве, тачније Т-Мобиле арене, највећа ММА приредба ће бити одржана у Инглвуду у Калифорнији. Како пишу стручни медији, разлог за то је позитиван допинг тест Џона Џонса који у главном одмеравању вечери укршта рукавице са Александером Густафсоном. Њихов први меч је добио Американац на поене, али уз контроверзе, тако да је ово својеврстан реванш и прилика да Европљанин докаже да је заслужио да он слави те септембарске вечери 2013. у Торонту.

Атлетска комисија Неваде је највише "крива" (поред Џонса) што је дошло до померања локације, јер није била у могућности да у наредним данима у пуном саставу размотри нове околности, то јест да процени да ли је Џоунс заправо прошао допинг тест. Ипак, Божић је ту.

Код озлоглашеног бившег шампиона, који је у два наврата имао проблема са допингом, те му је последњи пут одузета титула у тешкој категорији иако је победио Данијела Кормијеа и преузео му трон, нађени су трагови туринабола. У поновљеном тесту је утврђено да су то ипак остатак, ресзидуа допинговања из 2017, што, мора се признати, звући помало чудно. Било како било, тамошња допинг агенција нема ништа против, али је претходни њихов тест направио бирократску блокаду које је решена пресељењем у Калифорнију. 

Поред борбе за титулу у полутешкој категорији Џонса и Густафсона, 29. децембра (30. од 04.00 по централноевропском времену) у дворани "Форум" у главном делу УФЦ 232 вечери бориће се још: у перо категорији Чед Мендез - Александер Волнаковски, полутешка Илир Латифи - Кори Андерсон, велтер Карлос Кондит - Мајкл Кјеза и у женској перо дивизији шампионка Крис Сајборг брани појас од Аманде Нуњез.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар