UFC 232 preseljen u Kaliforniju!

Zbog pozitivnog dopinga testa Džona Džonsa! Umesto u Las Vegasu najveća svetska MMA priredba biće održana u Inglvudu u subotu 29. decembra.

Ostali sportovi 26.12.2018 | 19:30
UFC 232 preseljen u Kaliforniju!
Još neodržano, a već kontroverzno, 223. UFC borilačko veče koje je trebalo da predstojeće subote bude održano u Las Vegasu, moraće da promeni lokaciju bukvalno u poslednji čas.

Umesto u svetskoj prestonici kocke i zabave, tačnije T-Mobile arene, najveća MMA priredba će biti održana u Inglvudu u Kaliforniji. Kako pišu stručni mediji, razlog za to je pozitivan doping test Džona Džonsa koji u glavnom odmeravanju večeri ukršta rukavice sa Aleksanderom Gustafsonom. Njihov prvi meč je dobio Amerikanac na poene, ali uz kontroverze, tako da je ovo svojevrstan revanš i prilika da Evropljanin dokaže da je zaslužio da on slavi te septembarske večeri 2013. u Torontu.

Atletska komisija Nevade je najviše "kriva" (pored Džonsa) što je došlo do pomeranja lokacije, jer nije bila u mogućnosti da u narednim danima u punom sastavu razmotri nove okolnosti, to jest da proceni da li je Džouns zapravo prošao doping test. Ipak, Božić je tu.

Kod ozloglašenog bivšeg šampiona, koji je u dva navrata imao problema sa dopingom, te mu je poslednji put oduzeta titula u teškoj kategoriji iako je pobedio Danijela Kormijea i preuzeo mu tron, nađeni su tragovi turinabola. U ponovljenom testu je utvrđeno da su to ipak ostatak, reszidua dopingovanja iz 2017, što, mora se priznati, zvući pomalo čudno. Bilo kako bilo, tamošnja doping agencija nema ništa protiv, ali je prethodni njihov test napravio birokratsku blokadu koje je rešena preseljenjem u Kaliforniju. 

Pored borbe za titulu u poluteškoj kategoriji Džonsa i Gustafsona, 29. decembra (30. od 04.00 po centralnoevropskom vremenu) u dvorani "Forum" u glavnom delu UFC 232 večeri boriće se još: u pero kategoriji Čed Mendez - Aleksander Volnakovski, poluteška Ilir Latifi - Kori Anderson, velter Karlos Kondit - Majkl Kjeza i u ženskoj pero diviziji šampionka Kris Sajborg brani pojas od Amande Nunjez.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar