"Ђоковић - најтежи ривал свих времена!"

Рафаел Надал спремно чека почетак нове сезоне, коју ће започети на егзибиционом турниру у Абу Дабију крајем децембра.

Тенис 26.12.2018 | 21:15
"Ђоковић - најтежи ривал свих времена!"
Рафаел Надал спрема се за нову сезону. После предаје полуфинала УС опена Хуану Мартину дел Потру окончао је сезону раније и пропустио турнеју по Кини и завршни турнир у Лондону.

Због повреде зглоба и проблема са трбушним мишићем изгубио је и прво место на АТП листи, које је преузео Новак Ђоковић у финишу сезоне.

Тешки дани сада су иза њега.

"Осећам се добро и увелико се спремам за нову сезону", рекао је Надал, који је упркос здравственим проблемима освојио пет турнира у 2018. години.

"И поред проблема мислим да сам имао успешну годину. Када сам био у стању да играм, пружао сам добре партије и бележио добре резултате. Осим пет трофеја, завршимо сам сезону као други на свету", рекао је Шпанац, који је славио у Монте Карлу, Барселони, Риму, на Ролан Гаросу и у Торонту.

Надал је рекао да је један од најтежих мечева у 2018. био полуфинални дуел против Новака Ђоковића на Вимблдону, који је Србин добио у пет сетова - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

"Новак је на том мечу показао да може бити најтежи противник и поново најбољи. Успео је да се врати и потврдио да против њега морате увек играти максимално. Ти дуели су увек жестоки, јер он покрива сваки угао терена. Ђоковић је дефинитивно један од најтежих противника у историји тениса", навео је Надал.

Рафа, који је током паузе обавио и хируршки захват на повређеном чланку, нову сезону почеће на егзибиционом турниру у Абу Дабију, који се традиционално организује уочи Нове године.

Тај турнир ће се одржати од 27. до 29. децембра, на на њему ће наступати и Ђоковић, Кевин Андерсон, Доминик Тим, Карен Хачанов и Хјеон Чунг.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар