"Đoković - najteži rival svih vremena!"

Rafael Nadal spremno čeka početak nove sezone, koju će započeti na egzibicionom turniru u Abu Dabiju krajem decembra.

Tenis 26.12.2018 | 21:15
"Đoković - najteži rival svih vremena!"
Rafael Nadal sprema se za novu sezonu. Posle predaje polufinala US opena Huanu Martinu del Potru okončao je sezonu ranije i propustio turneju po Kini i završni turnir u Londonu.

Zbog povrede zgloba i problema sa trbušnim mišićem izgubio je i prvo mesto na ATP listi, koje je preuzeo Novak Đoković u finišu sezone.

Teški dani sada su iza njega.

"Osećam se dobro i uveliko se spremam za novu sezonu", rekao je Nadal, koji je uprkos zdravstvenim problemima osvojio pet turnira u 2018. godini.

"I pored problema mislim da sam imao uspešnu godinu. Kada sam bio u stanju da igram, pružao sam dobre partije i beležio dobre rezultate. Osim pet trofeja, završimo sam sezonu kao drugi na svetu", rekao je Španac, koji je slavio u Monte Karlu, Barseloni, Rimu, na Rolan Garosu i u Torontu.

Nadal je rekao da je jedan od najtežih mečeva u 2018. bio polufinalni duel protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu, koji je Srbin dobio u pet setova - 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.

"Novak je na tom meču pokazao da može biti najteži protivnik i ponovo najbolji. Uspeo je da se vrati i potvrdio da protiv njega morate uvek igrati maksimalno. Ti dueli su uvek žestoki, jer on pokriva svaki ugao terena. Đoković je definitivno jedan od najtežih protivnika u istoriji tenisa", naveo je Nadal.

Rafa, koji je tokom pauze obavio i hirurški zahvat na povređenom članku, novu sezonu počeće na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, koji se tradicionalno organizuje uoči Nove godine.

Taj turnir će se održati od 27. do 29. decembra, na na njemu će nastupati i Đoković, Kevin Anderson, Dominik Tim, Karen Hačanov i Hjeon Čung.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar