Адвокат тражи ново одгађање

Адвокат криминалистичког техничара Зорана Бошњака (44) оптуженог за спречавање доказивања у истрази убиства Давида Драгичевића, затражио је да се одгоди изјашњење о кривици, јер оптужени има озбиљних здравствених проблема, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 24.12.2018 | 15:16
Адвокат тражи ново одгађање
Основни суд у Бањалуци је готово пет мјесеци након подизања оптужнице коначно заказао рочиште на којем су се Бошњак и другооптужени Микица Маријанац (55) требали изјаснити о кривици.

Након низа приговора који су протеклих мјесеци одгађали изјашњење о кривици, на помолу је тако нова одгода.

Извор близак тужилаштву истиче да је у питању класичан начин одуговлачења поступка, али се са тим не слаже Дамир Алагић адвокат оптуженог Бошњака.

-Бошњак је дуже времена на боловању и лијечи се на клиници. Имамо налазе два вјештака који су достављени суду и овдје се сигурно не ради о одуговлачењу поступка- сматра адвокат Алагић.

Коментаришући оптужницу, Алагић је истакао да су сви докази који отпаковани у предмету “Драгичевић” контаминирани.

Такође је додао да му није јасно како је могуће да кривично одговарају двојица криминалистичких техничара, али не и инспектор који је руководио случајем- Синиша Којдић.

Алагић је подсјетио да је у међувремену поднио и кривичну пријаву против инспектора Којдића.

-Сви докази како они са беживотног тјела, тако и са одјеће покојног младића су требали бити изузети у обдукционој сали- навео је адвокат Алагић.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука је још почетком септембра ове године подигло оптужницу против Бошњака и Маријанца, али се они још увијек нису изјаснили о кривици, што је један од главних предуслова за почетак судског процеса. 

Према оптужници, Маријанац и Бошњак, обојица криминалистички техничари, бацили су боксерице које су 25. марта ове године након обдукције пребачене у депозит Полицијске управе Бањалука, односно просторију за сушење предмета.

– Дакле, у намјери да спријече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ, чиме су починили кривично дјело Спречавање доказивања – наводи се у оптужници коју је у међувремену потврдио Основни суд у Бањалуци.

Према овом кривичном дјелу, максимална казна на коју могу бити осуђена двојица криминалистичких техничара је до три године затвора.

Слободан Перић адвокат оптуженог Маријанца, затражио је недавно и изузеће тужиоца Далибора Вреће који заступа оптужницу, што је одбијено.

Из Основног суда Бањалука су још раније кратко одговорили да ће изјашњење оптужених бити заказано када се створе законски услови за то.

Из исказа оптужених криминалистичких техничара се могло јасно видјети да је нестанку могућег крунског доказа у истрази претходила расправа између Маријанца и  Бошњака са једне, те инспектора Синише Којдића са друге стране.

Након доласка у ПУ Бањалука, Бошњак и Маријанац констатују да инспектор Којдић “само хода вани горе доле” и да то није у реду, те да би инспектор требао бити присутан са њима док раде пописивање наведених предмета.

Бошњак је тужиоцима испричао да је Маријанац позвао Којдића да дође да ради са њима попис, што је овај на крају и учинио.

Документација из истраге

Према документацији из истраге која је у посједу Српскаинфо Зоран Бошњак је током пописивања одјеће у полицији, прокоментарисао: “остале су гаће, треба их само још описати”, на шта је инспектор Синиша Којдић одговорио “је.. гаће, зна се да је имао гаће”. Након ових ријечи, оптужени Микица Маријанац је ушао у расправу са инспектором Којдићем. Одговорност за нестанак могућег крунског доказа оптужени и инспектор су међусобно пребацивали са једних на друге.

(Српскаинфо)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

24.12.2018 14:29

А КО ЈЕ УБИО ДАВИДА???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

24.12.2018 14:48

Зна се, - нато!

Name

Р

26.12.2018 21:12

Срби су криви безбел ја Ја ја

Name

БиХ

24.12.2018 14:44

Нека их створе како знају и умију.Знају они сва тројица ста су направили и нека се не праве енглези.По 10 год.затвора па нека онда други пута покусају склонити доказе о убиству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2018 15:35

БИХ ДЕФИНИТИВНО ЦРКАВА, САМО САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА. ИДЕМООО ДО КРАЈААА.

Name

Канада

24.12.2018 14:52

Ово је за на повјеровати да је могуце да полиција , једна од највазнијих инситуција , унистава доказе И да је могуце да се инспецтор те исте полиције тако односи према доказима. Засто није подигнута оптузница И против тог Којдица? Увезана полицијска мафија која И јесте изврсила отмицу И убила Давида. Они криминалци на клупама И са кисобранима на снимцима са трга су им били помагаци . Увјерен сам да је сва организација око Давидове отмице И убиства била полицијска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ КАНАДА

24.12.2018 15:56

А који си ти дилетант...па ти све знаш... кажеш убила полиција... вријеме ти је да почнеш узимати ту терапију..видиш да те пребацило.

Name

ЗОКИ РЕ

24.12.2018 16:22

РЕ,ТИ СИ НЕВИДЈЕНИ КРЕТЕН,ИДИОТИ КАО ТИ НЕМОГУ ДА РИЈЕСЕ ДАВИДОВО УБИСТВО И ВОДЕ РСу У ПРОПАСТ,А ТИ ПРИЦАС О САМОСТАЛНОСТИ РСе КОЈА НЕМОЗЕ БЕЗ КРЕДИТА И ЗАДУЗЕЊА ДА ОПСТАНЕ.НЕВИДЈЕНА СИ БУДАЛА!

Name

Ре

24.12.2018 17:16

Наравно, убила је твз полиција која је у рс наорузани дио криминалне групе која је узрупирала власт. Овим је урусен сав легитимитет који је рс као етницка јединица имала, те дефацто висе не постиоји. Тузан резиме је да онии који су је стварали, могу само да гледају како су је криминалци убили.

Name

Бладе

24.12.2018 15:38

Никад нецете сазнати, КО ЈЕ УБИО ДАВИДА, досадили сте и богу и народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БЛАДЕ

24.12.2018 16:26

ЈАДНА ЈЕ МАЈКА КОЈА ТЕ РОДИЛА.

Name

Били...

24.12.2018 18:14

Неби тако писао са се неком твоме тако несто десило. Срамота је да тако размисљас. Ако немас мозда цес и ти имати дјецу па цес се опаметити.

Name

Бог гледа

24.12.2018 19:11

Ниси заслузио/ла хрцка да имас, а камоли дјецу и породицу.

Name

Ре Бладе

24.12.2018 22:05

Ајд се погледај у огледало и из дубине утробе хракни у њега.

Name

Изгледа

24.12.2018 15:45

ИЗГЛЕДА ДА НИ ИФЕТУ НЕ ИДЕ ПОСАО, ПА САД МАЛО ПРОБА ЈАВНО. ИСПАДЕ -ЈАДНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ ИЗГЛЕДА

24.12.2018 16:26

ОНО СТО ПОСЈЕДУЈЕ ИФЕТ,ТИ ТО НИ САЊАТИ НЕМОЗЕС,ЦОВИЈЕК ОВО ЗА ДАВИДА РАДИ БЕЗ НОВЦАНЕ НАКНАДЕ ЈАДНИЦЕ.

Name

Игор

24.12.2018 15:46

Контаминирана је Република Српска а не само ти докази . Народ одлази или трпи а старији спустају ролетне , закљуцавају куцу и цекају да умру . Зивот нула (0). Има и оних којима је појести сусхи у Агапе зивот е тим се посебно серем у зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суси на лоповски баци

24.12.2018 19:03

Хахаха како је ово добро рецено. Тацно, има тих јадника који иду на ноге ономе ко их унистава и који је заслузан сто зиве у неразвијеној и заосталој средини...али добро имају суси, ето скоро ко Јапан. Те будале неце никад ниста сконтати.

Name

Ре

24.12.2018 19:34

Нека здеру и пију,нисмо сви отисли,ни болесни,ни помрли,а мозда це ускоро јести суси у затвору.Времена се мјењају и не пусе вјетар увијек у истом смјеру!

Name

Бл

24.12.2018 16:08

Све је то олош, полусвијет и бахата банда која сматра да може располагати туђим животима. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

24.12.2018 19:09

Дусмани, ста раде свом народу. Ниста им није свето. Дабогда не имали ни рода ни порода и умрли у најгорим мукама, сви који су способни дјецу убијати.

Name

Дарwилл

24.12.2018 16:59

Ако је тај Бошњак у стању да каже љекару да је болестан и шта га то боли, онда мора бити у стању да каже и на Суду: крив сам или нисам крив. Адвокат ће на овај начин стално одлагати изјашњавање о кривици а тако и комплетан предмет развалчити у недоглед. Да ли уопште постоје правници који имају "вољу" да овакве аномалије исправљају кроз измјене постојећих законских аката који доводе до оваквих случајева. Чини ми се да се намјерно пишу, предлажу и усвајају мањкаве Законе како би само вршили манипулације истим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.12.2018 22:07

Законе доноси Народна Скупстина.

Name

Недоносце у снсд

24.12.2018 17:19

Зивио ким јонг ун, овај, пардон, додик зивио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

24.12.2018 22:09

Не казе се зивио вец зивјео. Неписменима треба забранити користење интернета. Зивила предсједница, зивјео Додик, зивјео Лукац.