"Ван Дајк је Видић, Тери и Рио у једном!"

"Миран је, сталожен и сјајан у ваздуху. Прави лидер", додаје бивши играч Ливерпула.

Фудбал 26.12.2018 | 18:00
"Ван Дајк је Видић, Тери и Рио у једном!"
Много похвала стиже на рачун најскупљег дефанзивца у историји, холандског фудбалера Вирџила ван Дајка, кога многи "оптужују" да је највећи "кривац" за невероватну одбрану Ливерпула ове сезоне и само седам примљених голова до сада у Премијер лиги.

Лепе речи о њему постале су учесталије од петка када је био први пут стрелац за "редсе" у важној победи против Вулверхемптона (2:0), па је аутоматски почело и "рангирање".

Где је Вирџил ван Дајк у односу на најбоље дефанзивце Премијер лиге свих времена?

Свој суд на ту тему дао је и бивши фудбалер клуба са "Енфилда", и син легендарног Харија Реднапа, Џејми, који тренутно ради као спортски консултант на британским телевизијама, поредећи Холанђанима са тројицом врхунских штопера који су доминирали током прве деценије овог миленијума.

"Сада смо на половини сезоне, али већ сада многи говоре да је ван Дајк озбиљан у трци за најбољег играча. Он је фудбалер који би сваки тим пожелео. Од тројице најбољих дефанзиваца Премијер лиге икада - Терија, Фердинанда и Видића, ван Дајк је један од један у телу свих њих", рекао је Џејми Реднап за Дејли Мејл.

Реднап је и објаснио које Холанђанин има карактеристике од поменутог трија.

"Чита игру као Тери и дубоко стоји, има одличан пас као Рио, а иако није агресиван као Видић поседује исти ратнички менталитет за победом. Миран је, сталожен и сјајан у ваздуху. Прави лидер", нахвалио је Реднап најскупље плаћеног дефанзивца икад од 80 милиона.

Да би постао најбољи, Реднап подвлачи, Ван Дајк мора да осваја трофеје, па ове сезоне има шансу са Ливерпулом да то уради у Премијер лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар