"Van Dajk je Vidić, Teri i Rio u jednom!"

"Miran je, staložen i sjajan u vazduhu. Pravi lider", dodaje bivši igrač Liverpula.

Fudbal 26.12.2018 | 18:00
"Van Dajk je Vidić, Teri i Rio u jednom!"
Mnogo pohvala stiže na račun najskupljeg defanzivca u istoriji, holandskog fudbalera Virdžila van Dajka, koga mnogi "optužuju" da je najveći "krivac" za neverovatnu odbranu Liverpula ove sezone i samo sedam primljenih golova do sada u Premijer ligi.

Lepe reči o njemu postale su učestalije od petka kada je bio prvi put strelac za "redse" u važnoj pobedi protiv Vulverhemptona (2:0), pa je automatski počelo i "rangiranje".

Gde je Virdžil van Dajk u odnosu na najbolje defanzivce Premijer lige svih vremena?

Svoj sud na tu temu dao je i bivši fudbaler kluba sa "Enfilda", i sin legendarnog Harija Rednapa, Džejmi, koji trenutno radi kao sportski konsultant na britanskim televizijama, poredeći Holanđanima sa trojicom vrhunskih štopera koji su dominirali tokom prve decenije ovog milenijuma.

"Sada smo na polovini sezone, ali već sada mnogi govore da je van Dajk ozbiljan u trci za najboljeg igrača. On je fudbaler koji bi svaki tim poželeo. Od trojice najboljih defanzivaca Premijer lige ikada - Terija, Ferdinanda i Vidića, van Dajk je jedan od jedan u telu svih njih", rekao je Džejmi Rednap za Dejli Mejl.

Rednap je i objasnio koje Holanđanin ima karakteristike od pomenutog trija.

"Čita igru kao Teri i duboko stoji, ima odličan pas kao Rio, a iako nije agresivan kao Vidić poseduje isti ratnički mentalitet za pobedom. Miran je, staložen i sjajan u vazduhu. Pravi lider", nahvalio je Rednap najskuplje plaćenog defanzivca ikad od 80 miliona.

Da bi postao najbolji, Rednap podvlači, Van Dajk mora da osvaja trofeje, pa ove sezone ima šansu sa Liverpulom da to uradi u Premijer ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar