Рома враћа Јоветића у Серију А?!

Црногорски фудбалер Стеван Јоветић могао би у јануару да напусти Монако и врати се у Италију, у екипу Роме, преноси Калчомеркато.

Фудбал 26.12.2018 | 17:00
Рома враћа Јоветића у Серију А?!
Повратак Стевана Јоветића у Серију А? Фиорентина, Интер... Рома?

Бивши нападач Партизана је у другом плану у Монаку, тренер Тијери Анри га не види у стартној постави, што жели да искористи Рома на челу са спортским директором Монћијем, који га је својевремено довео и у Севиљу.

Монћи и даље памти партије Јоветића у Андалузији, када је играо на позајмици из Интера, па жели да створи балкански нападачки тандем са Едином Џеком са којим је већ био саиграч у Ситију.

Јоветић је на Апенинима играо још за Фиорентину, одакле је остварио велики трансфер у Манчестер сити, а годину и по је био члан и Интера.

Стеван Јоветић се опоравио пре шест дана, почео је да тренира са екипом, али га тренер Тијери Анри није користио на утакмицама против Лоријена и Генгампа, јер легендарни Француз сматра да 29-годишњи Подгоричанин још треба да се спреми.  

Међутим, италијански медији пишу да ће капитен фудбалске репрезентације Црне Горе у јануару напустити Монако. Наводно, Јоветић је на Роме. Ако би овај трансфер био реализован то би Јоветићу био трећи клуб у Серији А (играо је у Фиорентини од 2008. до 2013. године, а потом у Интеру од 2015. до 2017. године).

У прилог овој тврдњи су и сазнања појединих француских медија да се у Монаку спремају промене у зимском прелазном року, а у том контексту поменуто је и Јоветићево име.

Римљани не играју у складу са очекивањима (у Серији А су на 10. месту, прошли су у 1/8 финала ЛШ где играју са Портом), па је спортски директор Монћи под великим притиском, пошто му се на терет стављају летошњи трансфери (Хавијер Пасторе, млад Николо Заниоло, Иван Марћано...) који не доносе превагу, а требало је.

Зато 50-годишњи Шпанац већ гледа ка зимском прелазном року, а прва мета му је Јоветић, који има уговор са Монаком до лета 2021. године. Монћи се тако окренуо провереној опцији, јер је управо у јануару 2017. као спортски директор Севиље довео Јоветића из Интера на позајмицу у Андалузију. Црногорац је у наредних шест месеци "оживео" каријеру - на 25 утакмица је постигао седам голова и додао пет асистенција.

Роми је очигледно непоходан реализатор, а Монћи такође није заборавио сјајне Стеванове представе из Севиље…

Иза капитена црногорске репрезентације су кошмарна четири месеца која су прошарана хроничним повредама - Јоветић је последњу утакмицу одиграо 24. октобра против Брижа у Лиги шампиона, а тада је изашао у 12. минуту због повреде.

Јоветић је укупно у свим такмичењима у актуелној сезони одиграо само шест утакмица за Монако, сакупио је само 351 минут, а постигао је један погодак и то 11. августа у тријумфу над Нантом.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар