Roma vraća Jovetića u Seriju A?!

Crnogorski fudbaler Stevan Jovetić mogao bi u januaru da napusti Monako i vrati se u Italiju, u ekipu Rome, prenosi Kalčomerkato.

Fudbal 26.12.2018 | 17:00
Roma vraća Jovetića u Seriju A?!
Povratak Stevana Jovetića u Seriju A? Fiorentina, Inter... Roma?

Bivši napadač Partizana je u drugom planu u Monaku, trener Tijeri Anri ga ne vidi u startnoj postavi, što želi da iskoristi Roma na čelu sa sportskim direktorom Monćijem, koji ga je svojevremeno doveo i u Sevilju.

Monći i dalje pamti partije Jovetića u Andaluziji, kada je igrao na pozajmici iz Intera, pa želi da stvori balkanski napadački tandem sa Edinom Džekom sa kojim je već bio saigrač u Sitiju.

Jovetić je na Apeninima igrao još za Fiorentinu, odakle je ostvario veliki transfer u Mančester siti, a godinu i po je bio član i Intera.

Stevan Jovetić se oporavio pre šest dana, počeo je da trenira sa ekipom, ali ga trener Tijeri Anri nije koristio na utakmicama protiv Lorijena i Gengampa, jer legendarni Francuz smatra da 29-godišnji Podgoričanin još treba da se spremi.  

Međutim, italijanski mediji pišu da će kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore u januaru napustiti Monako. Navodno, Jovetić je na Rome. Ako bi ovaj transfer bio realizovan to bi Jovetiću bio treći klub u Seriji A (igrao je u Fiorentini od 2008. do 2013. godine, a potom u Interu od 2015. do 2017. godine).

U prilog ovoj tvrdnji su i saznanja pojedinih francuskih medija da se u Monaku spremaju promene u zimskom prelaznom roku, a u tom kontekstu pomenuto je i Jovetićevo ime.

Rimljani ne igraju u skladu sa očekivanjima (u Seriji A su na 10. mestu, prošli su u 1/8 finala LŠ gde igraju sa Portom), pa je sportski direktor Monći pod velikim pritiskom, pošto mu se na teret stavljaju letošnji transferi (Havijer Pastore, mlad Nikolo Zaniolo, Ivan Marćano...) koji ne donose prevagu, a trebalo je.

Zato 50-godišnji Španac već gleda ka zimskom prelaznom roku, a prva meta mu je Jovetić, koji ima ugovor sa Monakom do leta 2021. godine. Monći se tako okrenuo proverenoj opciji, jer je upravo u januaru 2017. kao sportski direktor Sevilje doveo Jovetića iz Intera na pozajmicu u Andaluziju. Crnogorac je u narednih šest meseci "oživeo" karijeru - na 25 utakmica je postigao sedam golova i dodao pet asistencija.

Romi je očigledno nepohodan realizator, a Monći takođe nije zaboravio sjajne Stevanove predstave iz Sevilje…

Iza kapitena crnogorske reprezentacije su košmarna četiri meseca koja su prošarana hroničnim povredama - Jovetić je poslednju utakmicu odigrao 24. oktobra protiv Briža u Ligi šampiona, a tada je izašao u 12. minutu zbog povrede.

Jovetić je ukupno u svim takmičenjima u aktuelnoj sezoni odigrao samo šest utakmica za Monako, sakupio je samo 351 minut, a postigao je jedan pogodak i to 11. avgusta u trijumfu nad Nantom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar