Султан Ердоган наредио трансфер бомбу - Озил!

Турска подрхтава. . . !

Фудбал 26.12.2018 | 18:15
Султан Ердоган наредио трансфер бомбу - Озил!
Трансфер бомба каква није виђена у турском фудбалу почиње да откуцава – Месут Озил!

По жељи свемогућег председника Реџепа Ердогана чија се моћ граничи са султанском, лидер тамошњег шампионата Башакшехир је кренуо у јануарску операцију довођења Месута Озила.

Немац турског порекла је неаздовољан у Арсеналу третманом код Унаја Емерија који га све више хлади и не би имао ништа против да га прода. А вероватно не би ни клуб с обзиром да је Озил са астрономском платом од преко 20.000.000 евра годишње убедљиво најпалћенији у тиму и други најплаћенији играч у Премијер лиги. За те паре, не прави потребну разлику на терену и није један од кључних играча у Емеријевојвизији фудбала. Екипи прилично добро иде и када Озил није на терену.

Озил је зимус потписао нови, астрономски уговор са Арсеналом што је био један од последњих потеза Арсена Венгера. Француз тада још није био донео одлуку о одласку, а у страху од сценарија са АлексисомСанчезом је дао Озилу огромну палту. Сада у Арсеналу не знају шта да раде са Немцем и његовим високим примањима. Најрадије би га продали у јануару, заинтересованих клубова има, али нико није спреман да плати Озилу оно што има у Арсеналу.

Нико, осим Башакшехира. Клуб из предграђа Истанбула је фудбалско мезимче председника Ердогана и ове сезоне има шансу за историјску титулу. Био је Башакшехир близу и у претходне две године, али је застао у финишу у трци са истанбулским великанима.

Башакшехир је клуб без богате историје и озбиљне навијачке подршке. Али доласком Ердогана на власт је постао битан. Клубом управљају функционери Ердоганове странке АКП, веома блиски председнику који је велики љубитељ фудбала. Ердоган  је навијач Фенербахчеа, али последњих година није омиљен међу навијачима великих клубова због чега је одлучио да са својим сарадницима створи Башакшехир са којим ће уздрмати традиционалне силе турског фудбала. Башакшехир је претходних сезона добио велика средства за појачања од разних спонзора на сигнал Ердогана и владајуће странке. Тако су у овај клуб дошли Адебајор, Клиши, Елија и прошле зиме Арда Туран.

Тада многи клубови нису желели да узму Арду због његовог огромног уговора у Барселони, али је Башакшехир пристао да га плати и показао је колико су му високи финансијски лимити. Сада се спрема да нешто слично уради са Озилом.

Ердоган је издао наредбу да Башакшехир доведе Озила у јануару. Иако репрезентативац Немачке, Озил је нека врста фудбалског идола у Турској због порекла и вере коју је често истицао у први план. Летос се сусрео са Ердоганом у јеку великих критика „либералне“ Западне Европе према турском диктатору и поносно се похвалио фотографијом са тог дружења.

У Немачкој је наишао на осуду због дружења са Ердоганом, а била је то иницијална каписла и за његово повлачење из репрезентације. Али није се покајао због тога попут Емреа Џана и на тај начин је купио љубав турског председника који често пати за подршком јавних личности јер га велики број њих презире.

Ердоган је сада спреман да врати услугу и да Озила преко Башакшехира учини најплаћенијим човеком турског фудбала.

„Месут Озил је драгоцен играч за којег се надам да ће једног дана обући дрес Башакшехира. Ако жели да дође, ми ћемо урадити све да се то и догоди“, рекао је Башакшехиров председник и Ердоганов близак пријатељ, Гоксел Гумусдаг.

Озил је раније био на мети Галатасараја, Фенербахчеа, Бешикташа и Трабзона, али нико од великана није успевао да испрати његове финансијске апетите. Башакшехир је спреман. Чека се да Озил климне главом...

Извор: моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕКЕ

26.12.2018 17:46

Засто се бламирате губите кредибилитет са овим глупистима губите посјетиоце цуј ердоган доводи озила ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосно

29.12.2018 12:41

Све се трпа у политику,колико овај народ има времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

29.12.2018 14:35

Зар није султан Путин који влада вец 20 година и који се само мијења са Медведовим.?

ОДГОВОРИТЕ