Sultan Erdogan naredio transfer bombu - Ozil!

Turska podrhtava. . . !

Fudbal 26.12.2018 | 18:15
Sultan Erdogan naredio transfer bombu - Ozil!
Transfer bomba kakva nije viđena u turskom fudbalu počinje da otkucava – Mesut Ozil!

Po želji svemogućeg predsednika Redžepa Erdogana čija se moć graniči sa sultanskom, lider tamošnjeg šampionata Bašakšehir je krenuo u januarsku operaciju dovođenja Mesuta Ozila.

Nemac turskog porekla je neazdovoljan u Arsenalu tretmanom kod Unaja Emerija koji ga sve više hladi i ne bi imao ništa protiv da ga proda. A verovatno ne bi ni klub s obzirom da je Ozil sa astronomskom platom od preko 20.000.000 evra godišnje ubedljivo najpalćeniji u timu i drugi najplaćeniji igrač u Premijer ligi. Za te pare, ne pravi potrebnu razliku na terenu i nije jedan od ključnih igrača u Emerijevojviziji fudbala. Ekipi prilično dobro ide i kada Ozil nije na terenu.

Ozil je zimus potpisao novi, astronomski ugovor sa Arsenalom što je bio jedan od poslednjih poteza Arsena Vengera. Francuz tada još nije bio doneo odluku o odlasku, a u strahu od scenarija sa AleksisomSančezom je dao Ozilu ogromnu paltu. Sada u Arsenalu ne znaju šta da rade sa Nemcem i njegovim visokim primanjima. Najradije bi ga prodali u januaru, zainteresovanih klubova ima, ali niko nije spreman da plati Ozilu ono što ima u Arsenalu.

Niko, osim Bašakšehira. Klub iz predgrađa Istanbula je fudbalsko mezimče predsednika Erdogana i ove sezone ima šansu za istorijsku titulu. Bio je Bašakšehir blizu i u prethodne dve godine, ali je zastao u finišu u trci sa istanbulskim velikanima.

Bašakšehir je klub bez bogate istorije i ozbiljne navijačke podrške. Ali dolaskom Erdogana na vlast je postao bitan. Klubom upravljaju funkcioneri Erdoganove stranke AKP, veoma bliski predsedniku koji je veliki ljubitelj fudbala. Erdogan  je navijač Fenerbahčea, ali poslednjih godina nije omiljen među navijačima velikih klubova zbog čega je odlučio da sa svojim saradnicima stvori Bašakšehir sa kojim će uzdrmati tradicionalne sile turskog fudbala. Bašakšehir je prethodnih sezona dobio velika sredstva za pojačanja od raznih sponzora na signal Erdogana i vladajuće stranke. Tako su u ovaj klub došli Adebajor, Kliši, Elija i prošle zime Arda Turan.

Tada mnogi klubovi nisu želeli da uzmu Ardu zbog njegovog ogromnog ugovora u Barseloni, ali je Bašakšehir pristao da ga plati i pokazao je koliko su mu visoki finansijski limiti. Sada se sprema da nešto slično uradi sa Ozilom.

Erdogan je izdao naredbu da Bašakšehir dovede Ozila u januaru. Iako reprezentativac Nemačke, Ozil je neka vrsta fudbalskog idola u Turskoj zbog porekla i vere koju je često isticao u prvi plan. Letos se susreo sa Erdoganom u jeku velikih kritika „liberalne“ Zapadne Evrope prema turskom diktatoru i ponosno se pohvalio fotografijom sa tog druženja.

U Nemačkoj je naišao na osudu zbog druženja sa Erdoganom, a bila je to inicijalna kapisla i za njegovo povlačenje iz reprezentacije. Ali nije se pokajao zbog toga poput Emrea Džana i na taj način je kupio ljubav turskog predsednika koji često pati za podrškom javnih ličnosti jer ga veliki broj njih prezire.

Erdogan je sada spreman da vrati uslugu i da Ozila preko Bašakšehira učini najplaćenijim čovekom turskog fudbala.

„Mesut Ozil je dragocen igrač za kojeg se nadam da će jednog dana obući dres Bašakšehira. Ako želi da dođe, mi ćemo uraditi sve da se to i dogodi“, rekao je Bašakšehirov predsednik i Erdoganov blizak prijatelj, Goksel Gumusdag.

Ozil je ranije bio na meti Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša i Trabzona, ali niko od velikana nije uspevao da isprati njegove finansijske apetite. Bašakšehir je spreman. Čeka se da Ozil klimne glavom...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

EKE

26.12.2018 17:46

Zasto se blamirate gubite kredibilitet sa ovim glupistima gubite posjetioce cuj erdogan dovodi ozila PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE
Name

zalosno

29.12.2018 12:41

Sve se trpa u politiku,koliko ovaj narod ima vremena.

ODGOVORITE
Name

guz

29.12.2018 14:35

Zar nije sultan Putin koji vlada vec 20 godina i koji se samo mijenja sa Medvedovim.?

ODGOVORITE