Фергусон је вратио Солскјера на Олд Трафорд!

Иза именовања Олеа Гунара Солскјера на место привременог менаџера Манчестер јунајтеда стоји нико други него легендарни Алекс Фергусон.

Фудбал 26.12.2018 | 12:00
Фергусон је вратио Солскјера на Олд Трафорд!
Како преносе острвски медији, славни тренер је имао одлучујућу реч у повратку Норвежанина у клуб као и Мика Филана, дугогодишњег Фергусоновог помоћника.

Још на дербију са Ливерпулом, на трибинама "Енфилда" могле су се приметити интересантне сцене. Директор Ед Вудворд је седео у друштву Бобија Чарлтона, док је Фергусон био са Дејвидом Гилом.

Чини се да је већ тада било јасно да за Муриња нема више будућности на "Олд Трафорду", управа је сачекала један дан, тачније да прође жреб Лиге шампиона за осмину финала и потом је дан касније, у уторак 18. новембра изашла са информацијом о отказу Португалцу. 

Ед Вудворд је био у ђурби да нађе замену за Муриња, извори из клуба кажу да је позвао Фергусона и остатак је познат. Солскјер се вратио из норвешке, а Филан из Аустралије, где је радио при клупској академији Централ Коуст Маринерса. 

"Од момента када је Вудворд разговарао са власнисима и рекао им да жели да отпусти Муриња, морао је да буде сигуран да ће наћи правог човека макар за привремену улогу. Тада је позвао фергусона и он је погурао целу ствар око Солскјера и Филана", открио је "Сану" извор из Манчестер јунајтеда. 

Шок терапије је већ после два дана рада, дала резултата. Јунајтед је као гост победио Кардиф са 5:1. Било је то први пут од 2013. и одласка Фергусона и Филана да су постигли на једном мечу Премијер лиге пет голова. 

Што се тиче Фергусона, последња епизода говори у прилог томе да би после пет година на маргинама, коначно могао да има важну реч, барем када су фудбалске ствари у питању, у улози клупског саветника. Клуб планира озбиљну реконструкцију, а највише проблема је управо у том фудбалском сектору, што се види и по грешкама које су прављене протеклих година, приликом именовања менаџера до промашаја у трансферима. 

У наредном, 19. колу Премијер лиге, Манчестер јунајтед у среду дочекује екипу Хадерсфилда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар