Ferguson je vratio Solskjera na Old Traford!

Iza imenovanja Olea Gunara Solskjera na mesto privremenog menadžera Mančester junajteda stoji niko drugi nego legendarni Aleks Ferguson.

Fudbal 26.12.2018 | 12:00
Ferguson je vratio Solskjera na Old Traford!
Kako prenose ostrvski mediji, slavni trener je imao odlučujuću reč u povratku Norvežanina u klub kao i Mika Filana, dugogodišnjeg Fergusonovog pomoćnika.

Još na derbiju sa Liverpulom, na tribinama "Enfilda" mogle su se primetiti interesantne scene. Direktor Ed Vudvord je sedeo u društvu Bobija Čarltona, dok je Ferguson bio sa Dejvidom Gilom.

Čini se da je već tada bilo jasno da za Murinja nema više budućnosti na "Old Trafordu", uprava je sačekala jedan dan, tačnije da prođe žreb Lige šampiona za osminu finala i potom je dan kasnije, u utorak 18. novembra izašla sa informacijom o otkazu Portugalcu. 

Ed Vudvord je bio u đurbi da nađe zamenu za Murinja, izvori iz kluba kažu da je pozvao Fergusona i ostatak je poznat. Solskjer se vratio iz norveške, a Filan iz Australije, gde je radio pri klupskoj akademiji Central Koust Marinersa. 

"Od momenta kada je Vudvord razgovarao sa vlasnisima i rekao im da želi da otpusti Murinja, morao je da bude siguran da će naći pravog čoveka makar za privremenu ulogu. Tada je pozvao fergusona i on je pogurao celu stvar oko Solskjera i Filana", otkrio je "Sanu" izvor iz Mančester junajteda. 

Šok terapije je već posle dva dana rada, dala rezultata. Junajted je kao gost pobedio Kardif sa 5:1. Bilo je to prvi put od 2013. i odlaska Fergusona i Filana da su postigli na jednom meču Premijer lige pet golova. 

Što se tiče Fergusona, poslednja epizoda govori u prilog tome da bi posle pet godina na marginama, konačno mogao da ima važnu reč, barem kada su fudbalske stvari u pitanju, u ulozi klupskog savetnika. Klub planira ozbiljnu rekonstrukciju, a najviše problema je upravo u tom fudbalskom sektoru, što se vidi i po greškama koje su pravljene proteklih godina, prilikom imenovanja menadžera do promašaja u transferima. 

U narednom, 19. kolu Premijer lige, Mančester junajted u sredu dočekuje ekipu Hadersfilda.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar