Одлука у подне: Понавља ли се меч Партизан – Мачва?!

Директор Суперлиге Србије Владимир Булатовић ће у понедељак око подне донети одлуку о жалби Партизана и захтеву да се понови меч са Мачвом.

Фудбал 24.12.2018 | 11:15
Одлука у подне: Понавља ли се меч Партизан – Мачва?!
Црно-бели сматрају да је главни судија меча одиграног пре десетак дана у Хумској требало да буде прекинут због великог снега на терену, али је он ипак одигран до краја и завршен 0:0.

Претходних дана су из врха Суперлиге изричито одбијали могућност да се меч понови, такође игноришућу могућност да Партизан иступи из такмичења чиме прете из Хумске ако се њихова жалба не усвоји. 

Према правилнику СЛ, тим који одбије да настави учешће у такмичењу, биће деградирано два ранга, а може бири избачен и у најнижи ранг српског лигашког фудбала. 

Уколико Суперлига не понови овај меч, Партизан ће пролећни део сезоне дочекати са 15 поена заостатка за највећим ривалом и лидером такмичења Црвеном звездом, а шест иза другопласираног Радничког из Ниша. 

Како преноси "Спортски журнал", одлука Булатовића, као јединог задуженог за регистрацију мечева Суперлиге, је првостепена, па би у том случају Партизану остао и другостепени поступак, код Комисије за жалбе. 

Први човек поменуте комисије је већ годинама Марјан Рнић, "први човек" ОФК Бачке, а одлука другостепеног органа била би и коначна у овом случају, који је поново уздрмао српски фудбал иако је на снази пауза у првенству. 

Партизан је у својим захтевима тражио и да се одржи ванредна седница Скупштине представника клубова Заједнице Суперлиге и Прве лиге, уз оставку председника тог тела Драгомира Лазовића. 

У међувремену, у понедељак би у Хумској битан састанак требало да имају управа Партизана и први тренер Зоран Мирковић, након чека ће бити дефинитивно познато да ли ће он остати на тој функцији и у наставку сезоне. 

Београдски медији истичу да Мирковић тражи чврста уверења да ће током јануара добити појачања која тражи, да би остао на клупи Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар