Odluka u podne: Ponavlja li se meč Partizan – Mačva?!

Direktor Superlige Srbije Vladimir Bulatović će u ponedeljak oko podne doneti odluku o žalbi Partizana i zahtevu da se ponovi meč sa Mačvom.

Fudbal 24.12.2018 | 11:15
Odluka u podne: Ponavlja li se meč Partizan – Mačva?!
Crno-beli smatraju da je glavni sudija meča odigranog pre desetak dana u Humskoj trebalo da bude prekinut zbog velikog snega na terenu, ali je on ipak odigran do kraja i završen 0:0.

Prethodnih dana su iz vrha Superlige izričito odbijali mogućnost da se meč ponovi, takođe ignorišuću mogućnost da Partizan istupi iz takmičenja čime prete iz Humske ako se njihova žalba ne usvoji. 

Prema pravilniku SL, tim koji odbije da nastavi učešće u takmičenju, biće degradirano dva ranga, a može biri izbačen i u najniži rang srpskog ligaškog fudbala. 

Ukoliko Superliga ne ponovi ovaj meč, Partizan će prolećni deo sezone dočekati sa 15 poena zaostatka za najvećim rivalom i liderom takmičenja Crvenom zvezdom, a šest iza drugoplasiranog Radničkog iz Niša. 

Kako prenosi "Sportski žurnal", odluka Bulatovića, kao jedinog zaduženog za registraciju mečeva Superlige, je prvostepena, pa bi u tom slučaju Partizanu ostao i drugostepeni postupak, kod Komisije za žalbe. 

Prvi čovek pomenute komisije je već godinama Marjan Rnić, "prvi čovek" OFK Bačke, a odluka drugostepenog organa bila bi i konačna u ovom slučaju, koji je ponovo uzdrmao srpski fudbal iako je na snazi pauza u prvenstvu. 

Partizan je u svojim zahtevima tražio i da se održi vanredna sednica Skupštine predstavnika klubova Zajednice Superlige i Prve lige, uz ostavku predsednika tog tela Dragomira Lazovića. 

U međuvremenu, u ponedeljak bi u Humskoj bitan sastanak trebalo da imaju uprava Partizana i prvi trener Zoran Mirković, nakon čeka će biti definitivno poznato da li će on ostati na toj funkciji i u nastavku sezone. 

Beogradski mediji ističu da Mirković traži čvrsta uverenja da će tokom januara dobiti pojačanja koja traži, da bi ostao na klupi Partizana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar