Данас облачно вријеме с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује јаче наоблачење са сјевера које ће се средином дана брзо проширити на цијелу земљу и у низинама условити кишу.

Босна и Херцеговина 24.12.2018 | 07:52
Данас облачно вријеме с кишом
Ујутро ће бити промјењљиво до претежно облачно и суво. Током дана, од поднева, јаче наоблачење, које ће донијети падавине сјеверу, затим централним предјелима, те на крају и истоку. Биће мјешовитог карактера, од росуље, слабе кише, кише која леди у планинама па до провејавања снијега.

Вјетар у првом делу дана умерен до јак југозападни, а касније сјеверни умјерен и нешто јачи у планинама.

Минимална температура ваздуха од 3 до 11 степени, максимална дневна од 8 до 12.

На западу земље претежно облачно и киштовито у другом делу дана. Минимална јутарња од 3 до 6 степени, максимална дневна од 8 до 10.

На сјеверу и истоку такође облачно и кишовито, с тим што се очекује мало већа количина пдавина у односу на остатак земље. Такође, у вишим предјелима очекује се сусњежица и снијег. Најнижа темепратура ће се кретати од 4 до 6 степени. Највиша дневна од 6 до 12 степени.

Киша се очекује и на југу земље. Минимална температура од 5 до 11, максимална дневна од 8 до 12 степени.

У Федерацији Босне и Херцеговине очекује се јаче наоблачење са сјевера које ће се средином дана брзо проширити на цијелу земљу и у низинама условити кишу.

Снијег се прогнозира изнад 800 метара надморске висине. У пријеподневним часовима очекују се нешто виша температура. Најнижа јутарња од 4 и 10, а највиша између 9 и 12.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар