Danas oblačno vrijeme s kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će se sredinom dana brzo proširiti na cijelu zemlju i u nizinama usloviti kišu.

Bosna i Hercegovina 24.12.2018 | 07:52
Danas oblačno vrijeme s kišom
Ujutro će biti promjenjljivo do pretežno oblačno i suvo. Tokom dana, od podneva, jače naoblačenje, koje će donijeti padavine sjeveru, zatim centralnim predjelima, te na kraju i istoku. Biće mješovitog karaktera, od rosulje, slabe kiše, kiše koja ledi u planinama pa do provejavanja snijega.

Vjetar u prvom delu dana umeren do jak jugozapadni, a kasnije sjeverni umjeren i nešto jači u planinama.

Minimalna temperatura vazduha od 3 do 11 stepeni, maksimalna dnevna od 8 do 12.

Na zapadu zemlje pretežno oblačno i kištovito u drugom delu dana. Minimalna jutarnja od 3 do 6 stepeni, maksimalna dnevna od 8 do 10.

Na sjeveru i istoku takođe oblačno i kišovito, s tim što se očekuje malo veća količina pdavina u odnosu na ostatak zemlje. Takođe, u višim predjelima očekuje se susnježica i snijeg. Najniža temepratura će se kretati od 4 do 6 stepeni. Najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

Кiša se očekuje i na jugu zemlje. Minimalna temperatura od 5 do 11, maksimalna dnevna od 8 do 12 stepeni.

U Federaciji Bosne i Hercegovine očekuje se jače naoblačenje sa sjevera koje će se sredinom dana brzo proširiti na cijelu zemlju i u nizinama usloviti kišu.

Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. U prijepodnevnim časovima očekuju se nešto viša temperatura. Najniža jutarnja od 4 i 10, a najviša između 9 i 12.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar