Двије асистенције Живковића, Бенфика ''убила'' Брагу са 6:2!

Бенфика прегазила Брагу – Живковић двоструки асистент! Српски фудбалер Андрија Живковић максимално је искористио шансу коју је коначно добио у дресу Бенфике ове седмице.  Најтежи пораз Браге у првенству после 22 године!

Фудбал 24.12.2018 | 08:45
Двије асистенције Живковића, Бенфика ''убила'' Брагу са 6:2!
Након асистенције у Купу, бивши крилни нападач Партизана је забележио још две у првенству.

Живковић је наместио два од шест погодака у импресивној победи Бенфике над директним конкурентом у борби за титулу Брагом 6:2.

Након што је Грималдо "сервирао" Пицију за вођство Бенфике у 19. минуту, Живковић 20 минута касније из корнера проналази Жардела за 2:0 на Ла Лужу.

Грималдо повећава на 3:0 у 48. минуту, али Соуса три минута касније враћа Брагу у живот у Лисабону. 

Међутим, већ у 54. било је 4:1, након поготка Жонаса, да би све сумње 27 минута пре краја отклонио Серви после фантастичне асистенције Живковића. 

Пет минута касније Алмеира постиже шести гол за Бенфику, а дебакл Браге у 73. ублажава резервиста Новаис.

У недељу је победу забележио и Порто, који је лидер Примеире са 36 бодова из 14 утакмица, има четири више од Бенфике, пет од Спортинга који има меч мање, док је Брага вероватно избачена из трке за титулу јер је на -6. 

Цео меч за Бенфику је одиграо и други српски репрезентативац Љубимор Фејса, док је потенцијални голман "Орлова" Миле Свилар након наступа у Купу овај пут остао на клупи за резерве.

Још једна шестица у европском фудбалу. Непосредно пошто је Тотенхем уништио Евертон на Гудисону, Бенфика је у једнако ефикасној партији против Браге показала да је не би требало отписивати из трке за наслов португалског првака, пошто је у дербију – који то ниједног тренутка, заправо, није био – славила 6:2 и задржала четири бода мањка у односу на шампински тим Порта.

Мада је било неких утакмица током сезоне у којима је грешила (Мореиренсе кући, Беланенес у гостима) и иако је релативно лако испала из Лиге шампиона, Бенфика се у 14. колу Примеире потпуно „откачила“ и решила да покаже како у кадру има довољно арсенала да опет нападне врх. Логична последица мотивације домаћина на Лужу био је дебакл Браге, која је претрпела први пораз после пет везаних славља у свим такмичењима, а с обзиром да ју је средином новембра тукао и Порто, постаје јасно да тим Абела Фереире нема шта да тражи у нападу на врх табеле.

Орлови су доказали да су тренутно далеко бољи тим, а Андрија Живковић да може да решава и овако захтеве утакмице. У дербију са осам различитих стрелаца, српски репрезентативац је пружио једну од бољих партија у сезони, уписавши две асистенције. Дефинитивно његова најбоља утамица у сезони.

Најпре после корнера кад је лопту главом у мрежу проследио Жардел, да би после продора по десној страни фино послужио Франка Ћервија, а овај погодио циљ. Досад је Жиле само у Лига купу имао конкретан допринос са три асистенције на исто толико мечева, али ове првенствене имају посебну вредност, јер је савладан велики ривал и нанет му је најтежи пораз у првенству у последње 22 године, јер је марта 1996. Порто у мрежу Браге спаковао шест голова (6:3).

Колико овај тријумф значи Бенфики показује и податак да је последња четири меча добила минималцима, па би оваква екпслозија требало да утиче на пораст самопоуздања пред наставак првенства и гостовање Портимоненсеу 2. јануара.

Други Србин у домаћем тиму, Љубомир Фејса, одлично је играо на позицији задњег везног 90 минута.

ПОРТУГАЛ 1 - 14. КОЛО

Субота

Сетубал - Санта Клара 0:2 (0:1)
/Рашид 15, Кардосо 49/

Тондела - Маритимо 2:1 (1:1)
/Томане 30, Аранго 88 - Пињо 27/

Феиренсе - Портимоненсе 0:1 (0:0)
/Денер 68/

Белененсеш - Авеш 5:2 (2:2)
/Лиса 4, 68, Алмеида 36, 71, Гомеш аг 54 - Петролина 1, Амилтон 26/

Мореиренсе - Боависта 2:1 (2:1)
/Нене 28 пен, Арсенио 45+3 - Матеус 17/

Недеља

Порто - Рио Аве 2:1 (2:1)
/Браими 16, Марега 26 - Винисијус 12/

Насионал - Шавес 2:0 (1:0)
/Рошез 35, 76пен/

Бенфика – Брага 6:2 (2:0)
/Пици 19, Жардел 39, Грималдо 48, Жонас 54, Ћерви 63, Андре Алмеида 67 – Дијего Соуса 51, Жоао Новиас 73/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар