Dvije asistencije Živkovića, Benfika ''ubila'' Bragu sa 6:2!

Benfika pregazila Bragu – Živković dvostruki asistent! Srpski fudbaler Andrija Živković maksimalno je iskoristio šansu koju je konačno dobio u dresu Benfike ove sedmice.  Najteži poraz Brage u prvenstvu posle 22 godine!

Fudbal 24.12.2018 | 08:45
Dvije asistencije Živkovića, Benfika ''ubila'' Bragu sa 6:2!
Nakon asistencije u Kupu, bivši krilni napadač Partizana je zabeležio još dve u prvenstvu.

Živković je namestio dva od šest pogodaka u impresivnoj pobedi Benfike nad direktnim konkurentom u borbi za titulu Bragom 6:2.

Nakon što je Grimaldo "servirao" Piciju za vođstvo Benfike u 19. minutu, Živković 20 minuta kasnije iz kornera pronalazi Žardela za 2:0 na La Lužu.

Grimaldo povećava na 3:0 u 48. minutu, ali Sousa tri minuta kasnije vraća Bragu u život u Lisabonu. 

Međutim, već u 54. bilo je 4:1, nakon pogotka Žonasa, da bi sve sumnje 27 minuta pre kraja otklonio Servi posle fantastične asistencije Živkovića. 

Pet minuta kasnije Almeira postiže šesti gol za Benfiku, a debakl Brage u 73. ublažava rezervista Novais.

U nedelju je pobedu zabeležio i Porto, koji je lider Primeire sa 36 bodova iz 14 utakmica, ima četiri više od Benfike, pet od Sportinga koji ima meč manje, dok je Braga verovatno izbačena iz trke za titulu jer je na -6. 

Ceo meč za Benfiku je odigrao i drugi srpski reprezentativac Ljubimor Fejsa, dok je potencijalni golman "Orlova" Mile Svilar nakon nastupa u Kupu ovaj put ostao na klupi za rezerve.

Još jedna šestica u evropskom fudbalu. Neposredno pošto je Totenhem uništio Everton na Gudisonu, Benfika je u jednako efikasnoj partiji protiv Brage pokazala da je ne bi trebalo otpisivati iz trke za naslov portugalskog prvaka, pošto je u derbiju – koji to nijednog trenutka, zapravo, nije bio – slavila 6:2 i zadržala četiri boda manjka u odnosu na šampinski tim Porta.

Mada je bilo nekih utakmica tokom sezone u kojima je grešila (Moreirense kući, Belanenes u gostima) i iako je relativno lako ispala iz Lige šampiona, Benfika se u 14. kolu Primeire potpuno „otkačila“ i rešila da pokaže kako u kadru ima dovoljno arsenala da opet napadne vrh. Logična posledica motivacije domaćina na Lužu bio je debakl Brage, koja je pretrpela prvi poraz posle pet vezanih slavlja u svim takmičenjima, a s obzirom da ju je sredinom novembra tukao i Porto, postaje jasno da tim Abela Fereire nema šta da traži u napadu na vrh tabele.

Orlovi su dokazali da su trenutno daleko bolji tim, a Andrija Živković da može da rešava i ovako zahteve utakmice. U derbiju sa osam različitih strelaca, srpski reprezentativac je pružio jednu od boljih partija u sezoni, upisavši dve asistencije. Definitivno njegova najbolja utamica u sezoni.

Najpre posle kornera kad je loptu glavom u mrežu prosledio Žardel, da bi posle prodora po desnoj strani fino poslužio Franka Ćervija, a ovaj pogodio cilj. Dosad je Žile samo u Liga kupu imao konkretan doprinos sa tri asistencije na isto toliko mečeva, ali ove prvenstvene imaju posebnu vrednost, jer je savladan veliki rival i nanet mu je najteži poraz u prvenstvu u poslednje 22 godine, jer je marta 1996. Porto u mrežu Brage spakovao šest golova (6:3).

Koliko ovaj trijumf znači Benfiki pokazuje i podatak da je poslednja četiri meča dobila minimalcima, pa bi ovakva ekpslozija trebalo da utiče na porast samopouzdanja pred nastavak prvenstva i gostovanje Portimonenseu 2. januara.

Drugi Srbin u domaćem timu, Ljubomir Fejsa, odlično je igrao na poziciji zadnjeg veznog 90 minuta.

PORTUGAL 1 - 14. KOLO

Subota

Setubal - Santa Klara 0:2 (0:1)
/Rašid 15, Kardoso 49/

Tondela - Maritimo 2:1 (1:1)
/Tomane 30, Arango 88 - Pinjo 27/

Feirense - Portimonense 0:1 (0:0)
/Dener 68/

Belenenseš - Aveš 5:2 (2:2)
/Lisa 4, 68, Almeida 36, 71, Gomeš ag 54 - Petrolina 1, Amilton 26/

Moreirense - Boavista 2:1 (2:1)
/Nene 28 pen, Arsenio 45+3 - Mateus 17/

Nedelja

Porto - Rio Ave 2:1 (2:1)
/Braimi 16, Marega 26 - Vinisijus 12/

Nasional - Šaves 2:0 (1:0)
/Rošez 35, 76pen/

Benfika – Braga 6:2 (2:0)
/Pici 19, Žardel 39, Grimaldo 48, Žonas 54, Ćervi 63, Andre Almeida 67 – Dijego Sousa 51, Žoao Novias 73/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar