Понедељак дан за одлуке: Шта ће бити са Мирковићем?!

А шта са утакмицом Партизан – Мачва?

Фудбал 23.12.2018 | 21:00
Понедељак дан за одлуке: Шта ће бити са Мирковићем?!
Два важна питања за функционисање Партизана могла би да буду скинута са дневног реда у понедељак. Прво, хоће ли Зоран Мирковић дефинитивно остати на клупи црно-белих? И друго: да ли ће бити регистрована утакмица освајача Купа Србије и Мачве, одиграна још 14. децембра? У Хумској 1 надају се да ће оба одговора бити позитивна за њих, те да неће морати да траже новог шефа струке, као и да ће добити прилику да одиграју поновљени сусрет са Шапчанима.

Најпре о тренеру.

Мада су минулих дана стизале из клуба изјаве оптимизма да ће Зоран Мирковић остати на клупи, његов статус још није решен. Жеља челника није спорна, волели би да популарни Бата настави рад, уосталом уговором је везан до јуна 2020, што јасно показује идеју о дугорочном плану, међутим... Проблем је што млади стручњак није задовољан много чиме и, како се може чути, још није преломио да ли наставља посао. Пре свега, изјава после завршеног меча јесење сезоне „много се тешко сналазим или се уопште не сналазим у овим временима“ открива да му сметају услови у којима обитава српски фудбал. Не први пут, јер је 2008. због несугласица са тадашњим председником Фудбалског савеза Србије Звезданом Терзићем напустио функцију директора репрезентације, да би наредног лета отишао из Партизана, незадовољан начином на који је Драган Ђурић води клуб.

Поменутим речима Мирковић је скренуо пажњу јавности на неке детаље који нису директно везани за спорт, па остаје да се види да ли је спреман да настави борбу. Ако јесте, с ким? Актуелни играчки кадар заистаје чак 15 бодова за Црвеном звездом и шест за нишким Радничким, јасно је да је лоше селектиран, чак се помиње да је и Бата био изненађен колико садашњем тиму недостаје квалитета и зато је природно да се најављена рекострукција изврши, између осталог, по његовим жељама. Није то ултиматум, нити захтев, али је логично да Мирковић очекује од управа подршку у настојањима да се тим ојача. И да промене не буду само „промена ради“, него истинске. То подразумева разлаз за појединим играчима и довођење оних који би, по оцени струке, могли да представљају темељ екипе у наредном периоду, односно да се током пролећа уигра пред још један излазак у Европу на почетку наредне сезоне.

Још нешто: какви год да буду Мирковићеви захтеви по питању играчког кадра, очекује се да руководиоци имају разумевања, јер су у последње три сезоне сваком тренеру испујавали жеље и свако је могао да доведе најмање по једног, често и више, играча. Почев од Зорана Милинковића, преко Ивана Томића, Марка Николића до Мирослава Ђукића. Разуме се, уз амин спортског директора Ивице Илиева, уз напомену да и он, као први човек спортског сектора, има своје жеље, па се, пример ради, помиње намера да Партизан доведе индивидуалнца на крилној позицији, способног да решава утакмице продорима и головима, као што је својевремено чинио Леонардо.

Зоран Мирковић је минулих дана боравио на кратком одмору, на Блиском истоку, вратио се у Београд, у суботу вече присуствовао дружењу „Несаломивих“ у Раду, а у понедељак ће на разговор од којег би могла да зависи не само његова, већ и будућност Партизана.

Истовремено, само на другој локацији, директор Суперлиге Владимир Булатовић ставиће тачку на сусрет црно-белих и Мачве, одигран пре девет дана по снежној вејавици. Дуел је завршен без голова, међутим, није (још) регистрован, у међувремену су пристигли извештају службених лица, судија и делегата, па се очекује епилог. Можда је то трачак наде за Парни ваљак да се одигра нови меч...

Наредног дана, у просторијама Заједнице Суперлиге, одржаће се Извршни одбор тог тела. Партизанови представници, потпредседник Владимир Вулетић и заменик генералног директора Милорад Николић, између осталог, потзваће на одговорност Владимира Булатовића и смену Драгомира Лазовића, председника Заједнице.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар