Ponedeljak dan za odluke: Šta će biti sa Mirkovićem?!

A šta sa utakmicom Partizan – Mačva?

Fudbal 23.12.2018 | 21:00
Ponedeljak dan za odluke: Šta će biti sa Mirkovićem?!
Dva važna pitanja za funkcionisanje Partizana mogla bi da budu skinuta sa dnevnog reda u ponedeljak. Prvo, hoće li Zoran Mirković definitivno ostati na klupi crno-belih? I drugo: da li će biti registrovana utakmica osvajača Kupa Srbije i Mačve, odigrana još 14. decembra? U Humskoj 1 nadaju se da će oba odgovora biti pozitivna za njih, te da neće morati da traže novog šefa struke, kao i da će dobiti priliku da odigraju ponovljeni susret sa Šapčanima.

Najpre o treneru.

Mada su minulih dana stizale iz kluba izjave optimizma da će Zoran Mirković ostati na klupi, njegov status još nije rešen. Želja čelnika nije sporna, voleli bi da popularni Bata nastavi rad, uostalom ugovorom je vezan do juna 2020, što jasno pokazuje ideju o dugoročnom planu, međutim... Problem je što mladi stručnjak nije zadovoljan mnogo čime i, kako se može čuti, još nije prelomio da li nastavlja posao. Pre svega, izjava posle završenog meča jesenje sezone „mnogo se teško snalazim ili se uopšte ne snalazim u ovim vremenima“ otkriva da mu smetaju uslovi u kojima obitava srpski fudbal. Ne prvi put, jer je 2008. zbog nesuglasica sa tadašnjim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem napustio funkciju direktora reprezentacije, da bi narednog leta otišao iz Partizana, nezadovoljan načinom na koji je Dragan Đurić vodi klub.

Pomenutim rečima Mirković je skrenuo pažnju javnosti na neke detalje koji nisu direktno vezani za sport, pa ostaje da se vidi da li je spreman da nastavi borbu. Ako jeste, s kim? Aktuelni igrački kadar zaistaje čak 15 bodova za Crvenom zvezdom i šest za niškim Radničkim, jasno je da je loše selektiran, čak se pominje da je i Bata bio iznenađen koliko sadašnjem timu nedostaje kvaliteta i zato je prirodno da se najavljena rekostrukcija izvrši, između ostalog, po njegovim željama. Nije to ultimatum, niti zahtev, ali je logično da Mirković očekuje od uprava podršku u nastojanjima da se tim ojača. I da promene ne budu samo „promena radi“, nego istinske. To podrazumeva razlaz za pojedinim igračima i dovođenje onih koji bi, po oceni struke, mogli da predstavljaju temelj ekipe u narednom periodu, odnosno da se tokom proleća uigra pred još jedan izlazak u Evropu na početku naredne sezone.

Još nešto: kakvi god da budu Mirkovićevi zahtevi po pitanju igračkog kadra, očekuje se da rukovodioci imaju razumevanja, jer su u poslednje tri sezone svakom treneru ispujavali želje i svako je mogao da dovede najmanje po jednog, često i više, igrača. Počev od Zorana Milinkovića, preko Ivana Tomića, Marka Nikolića do Miroslava Đukića. Razume se, uz amin sportskog direktora Ivice Ilieva, uz napomenu da i on, kao prvi čovek sportskog sektora, ima svoje želje, pa se, primer radi, pominje namera da Partizan dovede individualnca na krilnoj poziciji, sposobnog da rešava utakmice prodorima i golovima, kao što je svojevremeno činio Leonardo.

Zoran Mirković je minulih dana boravio na kratkom odmoru, na Bliskom istoku, vratio se u Beograd, u subotu veče prisustvovao druženju „Nesalomivih“ u Radu, a u ponedeljak će na razgovor od kojeg bi mogla da zavisi ne samo njegova, već i budućnost Partizana.

Istovremeno, samo na drugoj lokaciji, direktor Superlige Vladimir Bulatović staviće tačku na susret crno-belih i Mačve, odigran pre devet dana po snežnoj vejavici. Duel je završen bez golova, međutim, nije (još) registrovan, u međuvremenu su pristigli izveštaju službenih lica, sudija i delegata, pa se očekuje epilog. Možda je to tračak nade za Parni valjak da se odigra novi meč...

Narednog dana, u prostorijama Zajednice Superlige, održaće se Izvršni odbor tog tela. Partizanovi predstavnici, potpredsednik Vladimir Vuletić i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, između ostalog, potzvaće na odgovornost Vladimira Bulatovića i smenu Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar