ШПА: Делиријум на "Местаљи" у 94. минуту!

Срби гледали, Пичини обрадовао "Слепе мишеве" у последњем минуту! Фудбалери Валенсије савладали су Уеску са 2:1 у драматичној завршници утакмице 17. кола шпанске Ла Лиге.  Неки навијачи Валенсије нису ни видели првенац Италијана за победу у утакмици у којој је све друго био велики неуспех.  Пичини пробудио Солера из кошмара, Валенсија до победе у 93. минуту, Аца Јовановић брине за место на гол линији! Гости оштећени за пенал при резултату 1:1!

Фудбал 23.12.2018 | 16:15
ШПА: Делиријум на "Местаљи" у 94. минуту!
Валенсија је до тријумфа стигла у четвртом минуту надокнаде времена, када је Кристијан Пичини затресао мрежу гостију из казненог простора.

"Слепи мишеви" су водили на полувремену – домаћину је предност донео Дани Парехо, али је у 77. минуту Уески изједначио преко Ћућа који је реализовао пенал. 

Ипак, када су сви на "Местаљи" мислили да ће остати без комплетног плена, Пићини је ступио на сцену и обрадовао их. 

Валенсија је овим тријумфом скочила на осмо место са 22 бода, док је Уеска закуцана за дно са само осам. 

Српски интернационалци Урош Рачић са једне и Александар Јовановић и Рајко Брежанчић са друге стране, дуел су посматрали са клупа за резервне играче. 

Фудбалери Валенсије у наредном колу, 5. јануара, гостују Алавесу, док ће Уеска истог дана дочекати Бетис.

Навијачи који су раније напустили "Местаљу" овог недељног поподнева могли су да чују само буку и одушевљење оних који су остали до краја.

А, уместо судије Манцана, крај је одсвирао Кристијано Пичини волеј ударцем левом ногом у 94. минуту, којим је поставио коначних:

Валенсија - Уеска 2:1 (1:0) у матине термину 17. кола Примере.

Италијан који је летос дошао из Спортинга постигао је "дубоко" у судијској надокнади првенац у белом дресу и донео "слепим мишевима" прву лигашку победу од новембарских над клубовима из предграђа Мадрида, Хетафеом (0:1) и Рајо Ваљеканом (3:0).

У међувремену, поред победе над "Б" тимом Манчестер јунајтеда на затварању групне фазе Лиге шампиона, екипа тренера Марселина изгубила је од Реал Мадрида (2:0) и везала ремије са Севиљом (1:1) и Еибаром (1:1), због чега је притисак на њега и играче био само још већи пред долазак "фењераша" са осам везаних пораза на страни.

Константну офанзиву према голу гостију, Марселинова навала претворила је у вођство у 24. минуту, када је лепу акцију по левој страни и правовремени пас Дениса Черишева практично са гол-црте у 1:0 претворио Дани Парехо. Био је то његов тек трећи гол ове сезоне, односно први после седам мечева, али и недовољан за више од нове драме на једном од најбучнијих стадиона у лиги.

Тешко да је неко од 36.547 присутних могао да разуме због чега је Карлос Солер оборио фудбалера Уеске у 72. минуту, али Манцану није промакао непотребан потез везисте домаћих, па је колумбијски интернационалац Кућо добио прилику да поравна резултат са беле тачке и искористио је самоувереним ударцем за трећи гол у сезони и други узастопни (био је стрелац у прошлом колу против Виљареала за 2:2).

Деловало је да ће последњепласирани тим шампионата, са осам везаних пораза на страни од обећавајућег уласка у Ла Лигу (победа у Еибару од 1:2, па реми у Билбау 2:2), али се Марселинова тотална офанзива у финишу, уз три добре измене, исплатила у четвртом минуту надокнаде када је Роберто Сантамарија поново савладан.

Фудбалери Валенсије 5. јануара гостују Алавесу, док ће Уеска истог дана дочекати Бетис.

Важи за једног од најталентованијих централних везних у Шпанији, али данас је Карлос Солерпреживљавао ноћну мору на подневном сунцу Валенсије. Срећом по 21-годишњег фудбалера ту је био Кристијано Пичини да га пробуди из ружног сна и у 93. минуту утакмице погоди коначних 2:1 против Уеске на утакмици 17. кола Примере у Местаљи.

Незаслужено по свему приказаном, мада је тачно да је Валенсија била далеко бољи ривал на терену све док капитен Дани Парехо у 25. минуту утакмице није погодио за вођство домаћих. И баш у том тренутку, уместо да искористе психолошку предност, Слепи мишеви су се повукли у намери да чекају ривалову грешку. А није Валенсија тим који уме да се брани.

Најбоље се то видело баш на Солеровом мечу. Прво је у 72. минуту Солер са обе руке собалио Кућа Ернандеза на земљу – није се овај баш ни потрудио да остане на ногама – па је судија Хезус Хилпоказао на белу тачку. Кућо је и извео једанестерац и то је било 1:1.

Наредни минути били су паклени за Валенсију. У 85. минуту губе домаћи лопту на средини терена,Самјуеле Лонго има чист простор до голмана Нета, али превише је спор и Солер га стиже. Узима у лопту, мада остаје утисак да је Солер и тада направио прекршај за најстрожу казну, али Хил је сада милостив. Морао је и Лонго то боље да реши. У 89. минуту још среће за Валенсију. Давид Фереиро одлично туче из слободног ударца, пречка је спасила Нета.

И онда казна. Конфузија у Уескиној одбрани – није случајно то што је она примила највише голова у сезони – Пичини је на правом месту и Валенсија стиже до победничког гола. Тешко да је био заслужен, али правда у фудбалу често не постоји.

Уосталом, није да Валенсија није имала прилике да још раније обезбеди останак бодова на Местаљи. Међутим, Роберто Сантамарија, који је данас први пут ове сезоне био на гол линији Уеске, имао је неколико запажених реакција и показао да је Александар Јовановић добио озбиљну конкуренцију у борби за статус “јединице“.

ПРИМЕРА, 17. коло:

петак

Ђирона - Хетафе 1:1 (0:0)
/Еспиноса 85 - Анхел 61/

Реал Сосиједад - Алавес 0:1 (0:1)
/Каљери 11/

субота

Бетис - Еибар 1:1 (1:0)
/Санабрија 21 - Орељана пен 72/

Атлетико Мадрид - Еспањол 1:0 (0:0)
/Гризман 56п/

Барселона - Селта 2:0 (2:0)
/Дембеле 10, Меси 45/

Атлетик Билбао - Ваљадолид 1:1 (1:0)
/Адуриз 45 - Плано 90+2/

недеља

Валенсија - Уеска 2:1 (1:0)
/Парехо 25, Пичини 90+4 - Кућо пен 72/

Леганес - Севиља 16.15
Рајо Ваљекано - Леванте 18.30

Одложен је меч Виљареал - Реал Мадрид због обавеза "краљевског клуба" на Светском првенству клубова. Тај сусрет ће се одиграти 3. јануара.

Табела: Барселона 37, Атлетико 34, Севиља (-1) 31, Реал (-1) 29, Алавес 28, Бетис 26, Хетафе 25, Ђирона 22, Леванте (-1) 22, Валенсија 22, Селта 21, Еибар 21, Еспањол 21, Ваљадолид 21,Сосиједад 19, Леганес (-1) 18, Билбао 16, Виљареал (-1) 15, Рајо (-1) 10, Уеска 8.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар