Дјечак: Талас ме закуцао у ограду

Дјечак који је преживио стравичну несрећу у Индонезији, Вазки Курниван, казао је да га је талас висине једног метра закуцао у ограду испред хотела када је истрчао по мотор.

Свијет 23.12.2018 | 15:25
Дјечак: Талас ме закуцао у ограду
Како је испричао, био је на стручној обуци са још 30 ученика у хотелу Патра Комфорт када су људи почели да утрчавају у хол хотела вичући: "Море надолази".

Био је, како је казао, збуњен јер није осјетио земљотрес, али је истрчао до паркинга да покушао да доспије до свог мотора.

Док је стигао до мотора, већ је све било поплављено.

"Одједном ме је талас висине једног метра ударио. Пао сам, вода ме је однијела далеко од мотора. Ударио сам у ограду која се налази на око 30 метара од плаже и ухватио се за њу најјаче што сам могао покушавајући да се одупрем јачини воде. Дјеловало је као да ће ме одвући назад у море. Плакао сам у страху - Је ли ово цунами? Мислио сам да ћу умријети", казао је 16-годишњи дјечак.

Снимци стравичне несреће у Индонезији, на којима се види удар цунамија појавили су се на друштвеним мрежама.

Између осталог, појавио се снимак како цунами односи бенд "Севентин" (Севентеен) и људе на рок концерту на плажи Тањунг Лесунг.

Фронтмен групе објавио је на Инстаграму како су погинули менаџер бенда и басиста, док се за преосталом тројицом чланова бенда и његовом супругом и даље трага.

Најмање 222 особе су погинуле, 843 су повређене и за 28 се трага послије цунамија који је погодио острва Јаву и Суматру.

Цунами је погодио плаже око Сундског пролаза, између Јаве и Суматре, након што је покренуто подводно клизиште изазвано ерупцијом вулкана.



(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар