Dječak: Talas me zakucao u ogradu

Dječak koji je preživio stravičnu nesreću u Indoneziji, Vazki Kurnivan, kazao je da ga je talas visine jednog metra zakucao u ogradu ispred hotela kada je istrčao po motor.

Svijet 23.12.2018 | 15:25
Dječak: Talas me zakucao u ogradu
Kako je ispričao, bio je na stručnoj obuci sa još 30 učenika u hotelu Patra Komfort kada su ljudi počeli da utrčavaju u hol hotela vičući: "More nadolazi".

Bio je, kako je kazao, zbunjen jer nije osjetio zemljotres, ali je istrčao do parkinga da pokušao da dospije do svog motora.

Dok je stigao do motora, već je sve bilo poplavljeno.

"Odjednom me je talas visine jednog metra udario. Pao sam, voda me je odnijela daleko od motora. Udario sam u ogradu koja se nalazi na oko 30 metara od plaže i uhvatio se za nju najjače što sam mogao pokušavajući da se oduprem jačini vode. Djelovalo je kao da će me odvući nazad u more. Plakao sam u strahu - Je li ovo cunami? Mislio sam da ću umrijeti", kazao je 16-godišnji dječak.

Snimci stravične nesreće u Indoneziji, na kojima se vidi udar cunamija pojavili su se na društvenim mrežama.

Između ostalog, pojavio se snimak kako cunami odnosi bend "Seventin" (Seventeen) i ljude na rok koncertu na plaži Tanjung Lesung.

Frontmen grupe objavio je na Instagramu kako su poginuli menadžer benda i basista, dok se za preostalom trojicom članova benda i njegovom suprugom i dalje traga.

Najmanje 222 osobe su poginule, 843 su povređene i za 28 se traga poslije cunamija koji je pogodio ostrva Javu i Sumatru.

Cunami je pogodio plaže oko Sundskog prolaza, između Jave i Sumatre, nakon što je pokrenuto podvodno klizište izazvano erupcijom vulkana.(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar