Потресна прича: Брате, готово је

У стравичном судару воза и аутобуса код Доњег Међурова настрадао је и Богомир Лазић (75) из Чокота, који је као и свакога дана пошао на пијацу у Нишу, гдје је на тезги продавао поврће.  

Србија 23.12.2018 | 14:27
Потресна прича: Брате, готово је
– Кренуо је тим аутобусом који креће из Чокота у 6:40 сати ујутру. Сваког јутра је ишао у Ниш гдје продаје поврће. Онда смо на телевизији чули за несрећу. Не знамо шта се десило, сви причају да је возач аутобуса крив. Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, као и владика нишки били су да нам понуде помоћ – каже за Блиц Бојан Лазић, син настрадалог Богомира.

Хранислав Лазић, коме је настрадали Богомир био стриц, каже да су га тражили међу повријеђенима, али да је послије сат времена жртвин млађи син Горан јавио да је доживио страшну судбину.

– И тог јутра је кренуо на пијацу да ради. Онда ме је позвао Горан и рекао: Брате, готово је. Богомир јесте био у годинама, али могао је још да поживи. Био је виталан, радио је сваког дана. Гре'ота је и за ову младу дјечицу која су изгинула – каже Хранислав.



Богомир Лазић биће сахрањен на гробљу у Чокоту сутра у 13 сати. 

Кобна несрећа, у којој је живот изгубило пет особа, догодила се у петак ујутру, када је аутобус у коме је било пуно дјеце која су ишла у школу ударио путнички воз који саобраћа на линији Ниш – Прокупље. Од силине ударца аутобус је преполовљен, а задњи дио воза склизнуо је са шина.

Међу петоро погинулих су и двоје ученика, Маријана Коцић (16) из Средње стручне школе у Нишу и Алекса Димитријевић (15), ученик првог разреда грађевинске школе.

Директор полиције Владимир Ребић, који је обишао мјесто несреће и разговарао с љекарима Клиничког центра у Нишу у коме су повриједјени хоспитализовани, рекао је ће надлежно тужилаштво и полиција утврдити све околности под којима је дошло до ове тешке саобраћајне несреће и да ће одговорни бити процесуирани, те навео да је, према информацијама којима располаже у овом тренутку, до несреће највјероватније дошло услед пропуста возача аутобуса.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Уаааааа

23.12.2018 14:16

Грозно. Тужно. Саучешће породицама. Срамно и недопустиво да се дешавају несреће ради рампе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мудрост

23.12.2018 14:46

Нека се министар саобраћаја и полиције договоре ко ће ОДМАХ поднијети оставку.

Name

куку нама са нама

23.12.2018 15:31

Ееее код србаља не постоји оставка...они су ту за добро.народа,ма како год да се десило за врјеме њихове владавине

Name

Ре мудрост

23.12.2018 18:19

Ма како да не, фрцат ће оставке на све стране, брига њих, ништа то њима не значи

Name

Марија

23.12.2018 18:18

Ма бадава сад износити трагичне приче, исто је тамо као и код нас, пропаст на све стране

ОДГОВОРИТЕ