Шмајхел хоће да буде спортски директор Јунајтеда!

Чувени Данац сматра да је та функција неопходна како би се клуб вратио на старе стазе. . .

Фудбал 25.12.2018 | 19:00
Шмајхел хоће да буде спортски директор Јунајтеда!
Како је само мало било потребно да Манчестер Јунајтед живне, да Олд Трафордом запушу неки нови ветрови... Само да се Жозе Мурињо склони и да коначно дође једна убедљива победа. Онако, доминантна партија. И једна клупска легенда на клупи, наравно. Оле Гунар Солскјер кренуо је сјајно, то нико не спори, међутим једна друга легенда Ђавола - Петер Шмајхел, каже да је потребно да се уради још доста тога како би клуб повратио ону "културу, мирис и укус", из времена када га је водио Алекс Фергусон.  

Данац чак има и предлог за наредни корак. Он каже да је клубу потребан директор фудбала, илити нека врста спортског директора, који би био веза између газда клуба и менаџера. И не само то. 

"Заправо, ја бих озбиљно размислио да се кандидујем за ту функцију", казао је за радио ББЦ Петер Шмајхел. "Много је важно вратити култ и идентитет "оног" Манчестера. Да ли имам потребне квалитете за тај посао? Ако бих дошао до одговора на то питање и он евентуално буде позитиван, кандидовао бих се. Добро ћу размислити токо празника, а онда донети одлуку", поручио је Шмајхел.

Легендарни дански голман носио је дрес Јунајтеда пуних осам сезона и за то време пет пута освојио Премијер лигу, три пута тријумфовао у ФА купа и био учесник оног чувеног финала Лиге шампиона из 1999, када су Ђаволи тукли Бајерн преокретом у судијској надокнади, погоцима Тедија Шерингема и Оле Гунара Солскјера.  

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар